• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΚΕΕΡΦΑ: «Ο Θεοδωρικάκος γνώριζε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ καταδίωκε τρεις Ρομά - Ώρα να παραιτηθεί!»

lawandorder.gr 26-10-2021 22:33 Τελευταία ενημέρωση: 27-10-2021 10:01
Ο 20χρονος Ρομά / Φωτογραφία: Social Media
ΚΕΕΡΦΑ: «Ο Θεοδωρικάκος γνώριζε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ καταδίωκε τρεις Ρομά - Ώρα να παραιτηθεί!»
Κάνει λόγο για εκτελεστές με ρατσιστικό κίνητρο

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ζητάει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), με αφορμή τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα.

«Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος γνώριζε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ καταδίωκε τρεις Ρομά. Ώρα να παραιτηθεί», σημειώνει το ΚΕΕΡΦΑ σε ανάρτησή του στο facebook.

Ενημερώνει ότι την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στη 1 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του 20χρονου στο νεκροταφείο στο Σχιστό.

H ανάρτηση του ΚΕΕΡΦΑ:

«Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο δεν σταματάει, τρία άτομα αθίγγανοι" . Η καταγραφή των διαλόγων του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛΑΣ με τις ομάδες των εκτελεστών του Νίκου Σαμπάνη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών αστυνομικών που άδειασαν τα περίστροφα τους με μένος κατά των τριών ανήλικων Ρομά. Μάλιστα ένας εκ των αστυνομικών πρόλαβε να αλλάξει γεμιστήρα για να συνεχίσει την φονική επίθεση.

Υπουργοί της κυβέρνησης, συνδικαλιστές στελέχη της ΕΛΑΣ ήταν λαλίστατοι στα κανάλια για να υποστηρίξουν τους εκτελεστές ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου και πριμοδοτώντας τον πιό ξεδιάντροπο ρατσισμό κατά των Ρομά.

Είναι ώρα, να παραιτηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εκτέλεση του Νίκου Σαμπάνη, ενός ανθρώπου που κατασυκοφαντήθηκε ασύστολα και ξεδιάντροπα ως κακοποιός και εγκληματίας.

Ακόμη και η συγνώμη αν ακουστεί δεν έχει καμία αξία όταν ο Θεοδωρικάκος έπιασε πάτο ανηθικότητας με την επίσκεψη του στους εκτελεστές αστυνομικούς για να τους στηρίξει.Πρέπει να πάει αμέσως σπίτι του, να κάνει παρέα στον Χρυσοχοίδη.

Η οποιαδήποτε απελευθέρωση των εκτελεστών από το δικαστήριο θα δώσει αέρα στα πανιά των ρατσιστών που διαλαλούν σε κάθε τόνο ότι οι ζωές των Ρομά δεν μετράνε όπως οι ζωές όλων.

Την Τετάρτη 27/10 στις 1μμ η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη θα συνοδέψει στο τάφο το αγαπημένο της παιδί της στο νεκροταφείο στο Σχιστό.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo