• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σύλλογος Γυναικών Μάνης εναντίον «Γη της Ελιάς»: «Απαράδεκτη, δεν είμαστε αγριάνθρωποι»

lawandorder.gr 26-10-2021 18:52
Η Γη της Ελιάς / Φωτοραφία: Mega
Σύλλογος Γυναικών Μάνης εναντίον «Γη της Ελιάς»: «Απαράδεκτη, δεν είμαστε αγριάνθρωποι»
«Θεωρούμε απαράδεκτη την παρουσίαση των χαρακτήρων των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Μάνης»

Έντονες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει το «Η Γη της Ελιάς», με τις γυναίκες της Μάνης να διαμαρτύρονται ότι η σειρά παρουσιάζει τον τόπο τους σαν να κατοικείται από αγριάνθρωπους.

Σύμφωνα με τις ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ότι: «Κατόπιν διαμαρτυριών από τηλεθεατές και μέλη του Συλλόγου μας που παρακολούθησαν το σίριαλ ‘Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ’, αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε στους αρμοδίους.

Το σίριαλ, του οποίου μόνο κάποια γυρίσματα γίνονται στην Αρεόπολη- Οίτυλο- Λιμένι- Καρδαμύλη και όλο βασικά στη Κύπρο, παρουσιάζεται στη σύγχρονη εποχή, αλλά το μόνο που κάνει είναι «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΕΣ».

Θεωρούμε απαράδεκτη την παρουσίαση των χαρακτήρων των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Μάνης. Χρησιμοποιεί λεξιλόγιο που δεν αντιπροσωπεύει τη ντοπιολαλιά και χαρακτηριστικές μανιάτικες λέξεις. Οι φόνοι, οι υποτιθέμενες βεντέτες, ανόητες απαγωγές, και κατάρες που ούτε παλαιότερα και κυρίως τώρα ούτε καν υπάρχουν σε αυτό τον πανέμορφο τόπο, που τον παρουσιάζουν σαν να κατοικείται από αγριάνθρωπους. Ακόμα και οι βεντέτες που υπήρχαν σε παλαιότερους χρόνους ήταν τελείως διαφορετικές καταστάσεις.

Η πρώην Υπουργός πολιτισμού, η Μανιάτισσα συμμετέχουσα ηθοποιός, η ηθοποιός κάποτε ‘το κορίτσι της Μάνης’ τι γνώμη έχουν για όλα αυτά;

Μπορεί να δείχνουν κάποια από τα ωραία μέρη της Μάνης, αλλά συγχρόνως αποτελεί ντροπή και προσβολή για τους υπερήφανους Μανιάτισσες- Μανιάτες.

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΜΑΝΗ – ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ & ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΩΝ», καταλήγει η ανακοίνωση-διαμαρτυρία που υπογράφουν η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μάνης, Αθηνά Ξανθάκη, η αντιπρόεδρος Σοφία Καπετανάκη και η Γραμματέας Σταυρούλα Κατούντα, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo