13.1 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Θάνατος 13χρονου σε λούνα παρκ στο Ελληνικό: Ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι!


    Στην καταδίκη των δυο κατηγορουμένων για το θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του σε λούνα πάρκ στο Ελληνικό πριν από επτά έτη, κατέληξε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, που δίκασε τη συγκεκριμένη υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.
    Οι δυο κατηγορούμενοι ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών και ο Έλληνας διαχειριστή του λούνα παρκ, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και τεσσάρων μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Ωστόσο, το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Με την απόφαση οι δυο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι όπως και πρωτοδίκως για ανθρωποκτονία από αμέλεια (ενσυνείδητη) και σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο.
    Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της στη δίκη μίλησε για τεράστιες ευθύνες του οικείου Δήμου, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Προέκυψε ότι για το παρόν ατύχημα τεράστιες προκύπτουν οι ευθύνες του Δήμου, ο οποίος με πλήρης ασυνειδησία και αδιαφορία παραχώρησε την έκταση προς μίσθωμα και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εισπράττει το μίσθωμα».
    Ακόμη η εισαγγελική λειτουργός είπε σήμερα στο δικαστήριο: «Ειπώθηκε πως εάν δεν ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες, δεν θα το λειτουργούσαν, προέκυψαν οι ελλείψεις, ήταν ατελείς ακόμα και οι ηλεκτρολογικές καταστάσεις. Ανάλογα παιχνίδια πρέπει να δένονται και εξάλλου τι σημαίνει να λειτουργεί ένα παιχνίδι εάν δεν είναι ασφαλές; Εκτός από τις συνέπειες στα παιδιά έχει και στους ίδιους. Και από λόγους συμφέροντος θα έπρεπε να φροντίζουν να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας. Προκύπτουν ευθύνες των δύο κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία από αμέλεια εν συνειδήση καθώς όφειλαν και εδύναντο να λάβουν τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε και το άφηναν εντελώς στην τύχη και σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο».
    Στο ακροατήριο κατέθεσε ο πατριός του 13χρονου αγοριού, ο οποίος με κλάματα στα μάτια, περιέγραψε τη σκηνή που το παιδί έχασε τη ζωή του. «Εκείνη την ημέρα γυρίζαμε σπίτι και μας είπαν τα παιδιά περνώντας από το λούνα παρκ «να μπούμε να παίξουμε και εμείς». Πήραμε εισιτήρια, μας πήρε ένας Πακιστανός, ο οποίος τους είπε να βγάλουν τα παπούτσια, πήρε ένα σχοινάκι, τράβηξε τον κύλινδρο και μπήκαν μέσα τα παιδιά. Ήταν διαφανές, τα βλέπαμε» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε:
    «Ξεκίνησε το παιχνίδι, το άφησε να πάει πιο μέσα στην πισίνα. Εκείνη την ώρα, εγώ έβγαζα φωτογραφία, όταν πήγα να το αλλάξω σε βίντεο, ακούω τη γυναίκα μου να μου φωνάζει «Μιχάλη αέρας τα παιδιά. Όπως τα φύσηξε αέρας, τα σήκωσε και έκανε ένα γαμα, σηκώθηκε ο κύλινδρος στα οκτώ με δέκα μέτρα, δεν υπήρχε περιστροφή, δεν υπήρχε κάτι αναπάντεχο, άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του «κρατήσου», την κράτησε ο Βασίλης να μην πέσει…Το παιχνίδι δεν ήταν δεμένο πουθενά, το τοίχωμα του πρέπει να έχει τρυπήσει από το καρουζέλ. Είχε ξεφουσκώσει. Δεν υπήρχε ασφάλεια, δεν υπήρχε τίποτα. Ένα σκοινί, μία περίφραξη, δεν υπήρχε, εγώ πίστευα ότι ήταν δεμένο. Τα στηρίγματα ήταν λάθος», ανέφερε.
    Η μητέρα του 13χρονου αγοριού, στην κατάθεσή της σήμερα στη δίκη είπε: «Ξαφνικά φωνάζω στο σύζυγο Μιχάλη ένας αέρας και βλέπω την μπάλα να σηκώνεται ψηλά. έφυγε κάθετα λοξά και μετά έκανε πορεία ευθεία. Δεν στριφογύρισε καθόλου. Εκεί ήταν θανάσιμος τραυματισμός του παιδιού . όταν τον βγάλανε δεν είχε καν αισθήσεις, είχε γυρίσει η γλώσσα του. Η κόρη μου είναι καλά σήμερα. Άκουσα τον μικρό που είπε στην κόρη μου «πρόσεξε, κρατήσου, μην πέσεις». Είμαι κάθετη ότι πρέπει να είχαν ληφθεί μέτρα. Παρόμοια παιχνίδια έχουν δίκτυ ασφαλείας. Δε θα το σήκωνε σε τέτοιο ύψος. Δεν είχε καθόλου αέρα. Είχε ήλιο αρχικά».
    Σε δήλωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας του 13χρονου θύματος, Μαρία Γκέλη και Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου ανέφεραν: «Με τη σημερινή απόφαση του, το Μικτού Ορκωτού Εφετείου επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση, καταδίκασε την εγκληματική αδιαφορία, που επέδειξαν οι κατηγορούμενοι λειτουργοί του λούνα παρκ για τη ζωή, την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ανήλικων χρηστών της επιχείρησης τους. Ας ελπίσουμε η απόφαση αυτή να λειτουργήσει αποτρεπτικά για παρόμοιες συμπεριφορές».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αποκάλυψη του Γιώργου Λιάνη για την Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε, όχι ακόμη!»
    Αγορεύουν αύριο οι συνήγοροι της Κακαράντζουλα – Ολοκληρώνεται η δίκη!
    Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών στη Χίο: 3 νεκροί – Αγνοούνται ακόμη 3 άτομα!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ