• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ: Ποιος προηγείται ως καταλληλότερος για πρόεδρος

lawandorder.gr 26-10-2021 13:40
Δημοσκόπηση ΚΙΝΑΛ: Ποιος προηγείται ως καταλληλότερος για πρόεδρος
Αλλαγή δεδομένων μετά την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου

Την αλλαγή δεδομένων που προκάλεσε η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αποτυπώνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Αν και όλοι στο ΚΙΝΑΛ έχουν πατήσει «παύση» στις προεκλογικές τους εκστρατείες, μετά τον ξαφνικό χαμό της Φώφης Γεννηματά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του politic.gr, όπου και καταγράφεται η πρώτη αντίδραση των ψηφοφόρων μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, προβάδισμα έστω και με μικρή διαφορά έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης (32,4%) που κρίνεται ως καταλληλότερος ηγέτης του ΚΙΝΑΛ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου (29,2%), η υποψηφιότητα του οποίου άλλαξε τα δεδομένα της εσωκομματικής μάχης. Ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος (17,4%), ο Παύλος Γερουλάνος (12,7%), ο Χάρης Καστανίδης (5,3%) και τελευταίος κόβει το νήμα ο Παύλος Χρηστίδης (1,2%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις προηγούμενες εκλογές, προκρίνουν την υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου (28%) για την θέση του προέδρου του κόμματος, ενώ ακολουθούν οι Ν. Ανδρουλάκης (24,6%) και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου (24,3%).

Στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας μπορεί να φέρει στο ΚΙΝΑΛ ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Γ. Παπανδρέου (41,5%) προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον Ν. Ανδρουλάκη (27,4%) και τον Α. Λοβέρδο (11,8%).

Σε ότι έχει να κάνει με τη δεξαμενή από τη ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ν. Ανδρουλάκης με ποσοστό 26,8% είναι αυτός που θα φέρει τους περισσότερους ψηφοφόρους από τη ΝΔ στο ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθεί από κοντά ο Γ. Παπανδρέου (25,3%) και ο Α. Λοβέρδος (23,5%). Σύμφωνα πάντως με στελέχη της κυβέρνησης, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο στόχος της αυτοδυναμίας παραμένει αμετακίνητος, παραπέμποντας στις εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων, που ανεβάζουν πάνω από το 40% το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ.

Στην ερώτηση «ποιος μπορεί να πάει το ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές του 2019», και πάλι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ προκρίνουν την υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη (33,3%) σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων που έχουν ως πρώτη επιλογή τον Γ. Παπανδρέου (28,7%).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo