• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Θεσσαλονίκη: Στην δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο η Σακελλαροπούλου (βίντεο)

lawandorder.gr 26-10-2021 12:06 Τελευταία ενημέρωση: 26-10-2021 12:07
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου / Φωτογραφία: thestival.gr
Θεσσαλονίκη: Στην δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο η Σακελλαροπούλου (βίντεο)
Η Δοξολογία τελείται με την παρουσία πιστών, οι οποίοι από νωρίς το πρωί συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον Πολιούχο

Η δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα τελεστεί παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η Δοξολογία τελείται με την παρουσία πιστών, οι οποίοι από νωρίς το πρωί συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον Πολιούχο. Ορισμένοι, μάλιστα, χειροκρότησαν κατά την άφιξη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατακλύζοντας το πεζοδρόμιο απέναντι από τον Ιερό Ναό.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στον Άγιο Δημήτριο λίγο μετά τις 11.30 συνοδεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, ενώ νωρίτερα αφίχθη και ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. Στο προαύλιο, στρατιωτικό άγημα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και η μπάντα του Γ’ Σώματος απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα.

Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί ο Σταύρος Καλαφάτης, ενώ το τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο βουλευτής, Γιάννης Αμανατίδης. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου έχουν καταφτάσει και άλλα πολιτικά στελέχη και εκρπόσωπο της αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo