• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δένδιας για υπογραφή συμφωνίας με Μεγάλη Βρετανία: «Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας - Ην. Βασιλείου» (εικόνες)

lawandorder.gr 25-10-2021 17:01 Τελευταία ενημέρωση: 25-10-2021 17:03
Νίκος Δένδιας - Elizabeth Truss / Φωτογραφία: Twitter Nikos Dendias
Δένδιας για υπογραφή συμφωνίας με Μεγάλη Βρετανία: «Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας - Ην. Βασιλείου» (εικόνες)
Ο Έλληνας Υπ.Εξ. συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Μεγάλη Βρετανία, συναντήθηκε με την Βρετανίδα ομόλογό του Ελίζαμπεθ Τρας για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας.

Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου

Μνημόνιο κατανόησης για το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, υπέγραψαν μετά τη συνάντησή τους στο Λονδίνο, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Δένδιας και Ελίζαμπεθ Τρας (Elizabeth Truss). «Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγουν νέο κεφάλαιο στις σχέσεις τους μετά το Brexit και εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε εξωτερική πολιτική, άμυνα και ευρύ φάσμα άλλων τομέων» τονίζει σε ανάρτηση του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας. Στη συνάντησή τους, Νίκος Δένδιας και Ελίζαμπεθ Τρας είχαν εγκάρδια και παραγωγική συζήτηση με έμφαση στην ενίσχυση της ελληνοβρετανικής συνεργασίας στην ασφάλεια και στο εμπόριο, αναφέρεται σε προηγούμενη ανάρτηση. Εξετάστηκαν επίσης, όπως επισημαίνεται, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Κυπριακό και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο Νίκος Δένδιας συνάντησε και τη Βρετανίδα υπουργό αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκής Γειτονίας και Αμερικής, Γουέντι Μόρτον (Wendy Morton). Συζήτησαν θέματα σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επισημαίνεται σε ανάρτηση στο Twitter του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα.

Ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Αρχιεπισκοπής και εξέφρασε ευχές για ταχεία ανάρρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo