23.4 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Νέα Ερυθραία: Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες περί αδράνειας της αστυνομίας για τον 40χρονο δράστη


    Εντολή για τη διενέργεια ποινικής έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες ότι γείτονες του 40χρονου δράστη του εγκλήματος στη Νέα Ερυθραία είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία για την παραβατική συμπεριφορά του, πλην όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση, έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.
    Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η κυρία Παπαγεωργακοπούλου και την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέας της ποινικής δίωξης, θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από την πλευρά των αστυνομικών αρχών που φέρονται ότι δεν ενήργησαν άμεσα και στο πλαίσιο της νομοθεσίας παρά τις κλήσεις που δέχθηκαν από τους γείτονες του 40χρονου και προειδοποιούσαν για την επικινδυνοτητά του.
    Σύμφωνα με την παραγγελία που έδωσε η κυρία Παπαγεωργακοπούλου, ο εισαγγελέας που ανέλαβε την έρευνα θα πρέπει να διαπιστώσει αν έγιναν οι κλήσεις αυτές προς την αστυνομία και γιατί οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν και αδιαφόρησαν για τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη τους.
    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, οι γείτονες του δράστη κάλεσαν την αστυνομία γιατί τον είδαν να πυροβολεί στην ταράτσα την παραμονή του εγκλήματος, αλλά δεν πήγε περιπολικό, ενώ κλήση έχει πει ότι έκανε και ο τραυματίας.
    Ο 40χρονος το περασμένο Σάββατο πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο και τραυμάτισε έναν ακόμα, οι οποίοι εκτελούσαν εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δακτύλιος: Από σήμερα σε ισχύ στους δρόμους της Αθήνας – Τα όρια, το ωράριο, οι εξαιρέσεις και το πρόστιμο
    Δολοφονία στο Αιγάλεω: Στον ανακριτή ο 19χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την μητέρα του!
    Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ