24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Ελληνικό #metoo: Τι αναφέρει η δικογραφία για τον τρίτο ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό


    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων του ελληνικού #metoo.
    Συγκεκριμένα, μετά τους προφυλακισμένος ηθοποιούς Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη για κακουργήματα που αφορούν σε βιασμούς κατ’ εξακολούθηση (για τον πρώτο) και κατά συρροή (για τον δεύτερο), οι εισαγγελικές αρχές έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» την καταγγελία που έχει γίνει σε βάρος ενός ακόμη συνάδελφού τους. Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή η εισαγγελία Πρωτοδικών, προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην άσκηση δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου ηθοποιού για το αδίκημα του βιασμού.
    Η καταγγελία σε βάρος του ηθοποιού, που έχει γίνει ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτική διαφήμιση, προέρχεται, όπως είχε γράψει το «L&O», από νεαρή γυναίκα που δεν έχει σχέση με το χώρο της ηθοποιίας και του θεάματος.
    Η καταγγέλλουσα αρχικά με αναφορά της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και στη συνέχεια με μήνυσή της στην εισαγγελία, υποστηρίζει ότι το 2020 είχε γνωριστεί με τον εν λόγω ηθοποιό σε ένα μπαρ και στη συνέχεια τον ακολούθησε στο διαμέρισμά του. Εκεί όμως ο ηθοποιός, σύμφωνα πάντα με την πλευρά της καταγγέλλουσας, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, οι οποίες με το νέο Ποινικό Κώδικα στοιχειοθετούν το κακούργημα του βιασμού.
    Από την πλευρά του, ωστόσο, ο ηθοποιός αρνείται κατηγορηματικά τα όσα καταγγέλλει εις βάρος του η νεαρή γυναίκα και έχει κάνει λόγο ενώπιον του εισαγγελέα, για συναινετική σεξουαλική συνεύρεσή του μαζί της. Μάλιστα, προς απόδειξη των λεγομένων του, ο ίδιος φέρεται να έχει καταθέσει πως η γυναίκα που τον καταγγέλλει ενώ αποχώρησε από το σπίτι του το βράδυ που υποστηρίζει ότι βιάσθηκε, στη συνέχεια επέστρεψε ξανά για να πάρει το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο είχε ξεχάσει.
    Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, μετά την επιστροφή της καταγγέλλουσας στο διαμέρισμά του, η ίδια με τη θέλησή της διανυκτέρευσε εκεί, κάτι, που όπως υποστηρίζει η πλευρά του ηθοποιού δεν είναι λογικό για μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα βιασμού.
    Μάλιστα την παραμονή της στο διαμέρισμα του ηθοποιού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παραδέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του «L&O» και η καταγγέλλουσα, υποστηρίζοντας όμως πως ο μόνος λόγος που έμεινε στο σπίτι του κατηγορούμενου εκείνο το βράδυ ήταν γιατί φοβόνταν να φύγει και όχι γιατί το ήθελε.
    Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση – και η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί σε ανακριτή – περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής οι καταγγελίες της παθούσας και οι εξηγήσεις που είχε δώσει ως ύποπτος στον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος μάλιστα φέρεται να υπέστη σοκ όταν πληροφορήθηκε την άσκηση δίωξης εναντίον του. Πλέον, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση αναμένεται να καλέσει το επόμενο διάστημα μάρτυρες για κατάθεση και ακολούθως τον κατηγορούμενο ηθοποιό σε απολογία.
    «Ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη»
    Πάντως, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ηθοποιού, Χάρης Αναγνωστόπουλος, με δήλωσή του αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για κατασκευασμένη καταγγελία σε βάρος του εντολέα του με στόχο τη δημοσιότητα.
    Συγκεκριμένα, ο κ. Αναγνωστόπουλος χαρακτηρίζει την καταγγελία κατά του ηθοποιού, «ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη» και αποσκοπεί, όπως αναφέρει, στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών της γυναίκας που την έκανε.
    «Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος «metoo» και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων», ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος στη δήλωσή του και προσέθεσε: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της.
    Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητά και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς. Εξ’ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν.
    Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    «Ντου» Ρουβίκωνα στο σπίτι της Κεραμέως
    Ελληνικό #metoo: Τι αναφέρει η δικογραφία για τον τρίτο ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό
    Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ