• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ο Λευτέρης Οικονόμου συναντήθηκε σήμερα με την Ομοσπονδιακή Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ελβετίας (εικόνες)

lawandorder.gr 22-10-2021 19:29 Τελευταία ενημέρωση: 22-10-2021 19:30
Ο Λευτέρης Οικονόμου συναντήθηκε σήμερα με την Ομοσπονδιακή Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ελβετίας / Φωτογραφία: Αστυνομία
Ο Λευτέρης Οικονόμου συναντήθηκε σήμερα με την Ομοσπονδιακή Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ελβετίας (εικόνες)
Και με τον Υφυπουργό Μετανάστευσης κ. Mario Gattiker

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου υποδέχθηκε σήμερα την Ομοσπονδιακή Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ελβετίας, Keller-Sutter, η οποία συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Μετανάστευσης κ. Mario Gattiker.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και της προστασίας των συνόρων, ενώ, επίσης, εθίγησαν τα κρίσιμα ζητήματα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα των κυκλωμάτων της διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, την Ομοσπονδιακή Υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ελβετίας, κα K. Keller-Sutter, η οποία συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Μετανάστευσης κ. Mario Gattiker. Οι συνομιλίες υπήρξαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων, καθώς και τη κοινή βούλησή τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους σε θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και της προστασίας των συνόρων, ενώ, επίσης, εθίγησαν τα κρίσιμα ζητήματα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα των κυκλωμάτων της διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε αναλυτικά τους συνομιλητές του για τη μεταναστευτική πίεση που εξακολουθεί να υφίσταται η Χώρα μας στα σύνορα, καθώς και για τις προσπάθειες της Ελλάδας για τη θωράκιση και αποτελεσματική φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων, υπό τη σκιά της νέας κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων. Εν προκειμένω, εξέφρασε την προσδοκία ότι η Τουρκία θα επιδείξει εποικοδομητική διάθεση, χωρίς να προτάσσει πολιτικές σκοπιμότητες και θα εφαρμόσει πλήρως τις προβλέψεις της Κοινής Δήλωσης του 2016.

Οι δύο πλευρές, διερεύνησαν, τέλος, τις δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς που τους αφορούν, μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και επισκέψεων εκατέρωθεν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και υπηρεσιακών παραγόντων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo