• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέα Δημοκρατία: «Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δεν συναινεί σε διευρυμένη Εξεταστική Επιτροπή; Έχει κάτι να κρύψει;»

lawandorder.gr 22-10-2021 18:39 Τελευταία ενημέρωση: 22-10-2021 18:39
Νέα Δημοκρατία / Φωτογραφία: Eurokinissi
Νέα Δημοκρατία: «Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δεν συναινεί σε διευρυμένη Εξεταστική Επιτροπή; Έχει κάτι να κρύψει;»
Μετά και από τη νέα εξέλιξη καθίσταται σαφές πως το σενάριο της παράλληλης λειτουργίας δύο εξεταστικών επιτροπών, είναι και το πιο πιθανό σενάριο

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα για τη σύσταση νέας εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την περίοδο 2015-2019.

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και δεν δεχθεί τελικά την πρόταση του πρωθυπουργού για τη διεύρυνση της επιτροπής από το 2015 μέχρι και σήμερα, με μια ουδέτερη διατύπωση χωρίς υπονοούμενα, ώστε να ελεγχθεί η χρηματοδότηση στα ΜΜΕ και τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τότε «η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει κάθε θεσμική πρωτοβουλία προκειμένου να διερευνηθεί το σύνολο του διαστήματος από το 2015 έως και το 2021».

«Καλούμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απάντησε καταφατικά ενώπιον της Βουλής στην πρόταση του πρωθυπουργού και το νεύμα του καταγράφηκε στις τηλεοπτικές κάμερες, μέχρι και τη συζήτηση της 3ης Νοεμβρίου να δεχθεί την πρότασή μας, να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να μην ευτελίσει το Συνταγματικό δικαίωμα της μειοψηφίας επιλέγοντας επικοινωνιακά τρικ για να ξεφύγει από το πολιτικό του αδιέξοδο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές και σημειώνουν: «Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δε συναινεί σε διευρυμένη Εξεταστική Επιτροπή ουδέτερης διατύπωσης; Εχει κάτι να κρύψει;».

Μετά και από την παραπάνω εξέλιξη καθίσταται σαφές πως το σενάριο της παράλληλης λειτουργίας δύο εξεταστικών επιτροπών, είναι και το πιο πιθανό σενάριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo