• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στις 3 Νοεμβρίου η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική στην Ολομέλεια της Βουλής

lawandorder.gr 22-10-2021 15:07 Τελευταία ενημέρωση: 22-10-2021 15:07
Βουλή / Φωτογραφία: Eurokinissi
Στις 3 Νοεμβρίου η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική στην Ολομέλεια της Βουλής
Ανακοίνωσε ο Τασούλας

Η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων θα διεξαχθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη στις 3 Νοεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ο ίδιος ο κ. Τασούλας, ικανοποιώντας ή μάλλον καλύπτοντας και τις όποιες αντιδράσεις ενδεχομένως υπήρχαν.

Με βάση τα δεδομένα, λοιπόν, η Βουλή θα θέσει επί τάπητος την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία εφόσον- όπως και αναμένεται με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων- λάβει 120 ψήφους θα γίνει και πραγματικότητα.

Αυτό που ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι το τι θα πράξει η πλειοψηφία, μετά την απόρριψη της πρότασης του ίδιου του πρωθυπουργού να γίνει η διαδικασία διευρυμένη, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και ακραίες διατυπώσεις. Το σενάριο της κατάθεσης νέας πρότασης, με την οποία πιθανότατα θα συμφωνήσουν και αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι πάντα στο τραπέζι, παρότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στο κοινοβουλευτικό παράδοξο της παράλληλης λειτουργίας δύο όμορων επιτροπών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo