• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η παράσταση Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης - Πώς την έζησαν οι κρατούμενοι (βίντεο)

lawandorder.gr 22-10-2021 13:16 Τελευταία ενημέρωση: 22-10-2021 13:26
Ο Δημήτρης Λιγνάδης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Η παράσταση Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης  - Πώς την έζησαν οι κρατούμενοι (βίντεο)
«Στην αρχή, υπήρχε το πρώτο ξάφνιασμα, ήταν πολύ μεγάλη η ανταπόκριση»

Επέστρεψε στις οθόνες μας ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στις φυλακές Τρίπολης, με την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία».

Μίλησαν οι υπόδικοι και κατάδικοι για σεξουαλικά εγκληματα μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής για τα αδικήματά τους, την ποινή τους, τον τρόπο ζωής στην φυλακή, αλλά και για την πολυσυζητημένη παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, που οργανώθηκε μέσα στις φυλακές Τρίπολης.

Όπως ανέφεραν, η οργάνωση μίας θεατρικής παράστασης ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για όλους, είτε φυλακισμένους, είτε εργαζόμενους.

Η παράσταση του Λιγνάδη


«Στην αρχή, υπήρχε το πρώτο ξάφνιασμα, ήταν πολύ μεγάλη η ανταπόκριση. Προκλήθηκε ένας μικρός συνωστισμός. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που κάτι αρχίζει να γίνεται σε αυτό το κατάστημα. Κάτι που δεν είχαμε στο παρελθόν. Αυτό εκτονώνει τον κρατούμενο. Ένας άνθρωπος όταν έρχεται απ' έξω, θέλει να δώσει κάπου την ενέργειά του, μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι που έξω έχουν οικογένειες, δουλειές κλπ., εδώ μέσα είναι νεκρός ο χρόνος, πρέπει να βρεθούν κάποιες δραστηριότητες για εκείνους», δήλωσε ο Διευθυντής των φυλακών.

Ένας κρατούμενος, ο οποίος και θα λάβει μέρος στην παράσταση δήλωσε στον Αντώνη Σρόιτερ: «Χαρήκαμε πάρα πολύ, γιατί δόθηκε στους κρατούμενους η δυνατότητα να έχουν μία ευκαιρία, να γνωρίσουμε έναν καλό σκηνοθέτη και να συμμετέχουμε. Ήταν τύχη. Οι κρατούμενοι είναι πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουν σε κάτι τόσο επίκαιρο και σημαντικό».

«Θέλω να το κάνω για την εμπειρία, δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο. Ας το δοκιμάσω και θα δω πώς θα βγει. Ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου, είναι κάτι που σε ηρεμεί», αναφέρει άλλος κρατούμενος που θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Θέλουμε να γνωρίσουμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες που έχουμε μέσα μας, να κάνουμε κάτι εδώ μέσα που θα μας μείνει. Όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι τέτοιο, νιώθεις ότι το βιώνεις διαφορετικά, είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς» , δήλωσε άλλος κατάδικος στον αρχισυντάκτη της εκπομπής «Αυτοψία», Φρίξο Δρακοντίδη.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo