22.5 C
Athens
18 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Επίθεση με βιτριόλι: Την απόφαση για την ποινή της αναμένει πλέον η Έφη – Όλα όσα έγιναν στη δίκη


    Για «μεθοδικότητα» και «συστηματική παρακολούθηση του θύματος», δηλαδή την Ιωάννα Παλιοσπύρου στην οποία κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα επιτέθηκε με βιτριόλι στις 20 Μαΐου του 2020, μίλησε, χθες, στην αγόρευσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, αγορεύοντας στο ακροατήριο.
    Ζητώντας την ενοχή της κατηγορουμένης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας και όχι για αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η 36χρονη έχει ζητήσει, ο εισαγγελέας για δυο ώρες περίπου ξεδίπλωνε στο δικαστήριο τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία. Η δράστιδα παρακολουθούσε προσηλωμένη την αγόρευση του εισαγγελέα, όπως και η Ιωάννα που βρίσκονταν συνεχώς μέσα στην αίθουσα.
    Πλέον μετά την πρόταση του εισαγγελέα, ο χρόνος για την έκδοση της τελικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου μετρά αντίστροφα και ενδέχεται να χρειαστούν τουλάχιστον δυο ακόμη συνεδριάσεις μέχρι οι δικαστές και οι ένορκοι να αποφασίσουν για ποιο αδίκημα θα κρίνουν ένοχη την δράστιδα της επίθεσης και ποιά ποινή θα της επιβάλλουν.
    «Η κατηγορούμενη καταδίκασε το θύμα να ανεβαίνει εφ όρου ζωής ένα Γολγοθά» ανέφερε στην αγόρευσή του ο κ. Μαστραντωνάκης και τα λόγια του αυτά «δανείστηκε» μετά το τέλος της χθεσινής διαδικασίας και η Ιωάννα, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τοποθέτηση του εισαγγελέα. «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη στάση της δικαιοσύνης μέχρι σήμερα. Μου δίνει κουράγιο για να αντιμετωπίσω τον ισόβιο Γολγοθά που έχω να ανέβω και στον οποίο με έχει υποβάλλει η Έφη Κακαράντζουλα» είπε η νεαρή γυναίκα στους δημοσιογράφους.
    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η κατηγορουμένη είχε «ποταπά κίνητρα» και «ηθική μικρότητα» και ήταν αποφασισμένη να επιτεθεί στην Ιωάννα, αφού προμηθεύτηκε ένα λίτρο θεϊκού οξέως, με το οποίο και την περιέλουσε στις 20 Μαΐου του 2020. Από τότε η 35χρονη Ιωάννα, έχει υποβληθεί σε πολλαπλά χειρουργεία, κινδύνευσε να χάσει ακόμη και τη ζωή της, ενώ οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων της αναμένεται να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα ο εισαγγελέας αναφερόμενος στα βαριά τραύματα και τις μόνιμες βλάβες στο σώμα του θύματος, είπε απευθυνόμενος στους παράγοντες της δίκης: «Δεν θυμάμαι ποιες να απαριθμήσω πρώτες από τις τόσες που ακούσαμε».
    Κατά τη διάρκεια της αναλυτικής αγόρευσής του, ο κ. Μαστραντωνάκης είπε για την 36χρονη, ότι «είχε ανθρωποκτόνο δόλο και ποταπά κίνητρα» αλλά και «διακείμενη εκδικητικά». Διακατέχονταν δε «από μίσος είχε ανθρωποκτόνο εγωισμό». Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας η κατηγορουμένη «στόχευσε κυρίως στο πρόσωπό της Ιωάννας, την παραμόνευσε για να της επιτεθεί με το βιτριόλι σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης».
    Στη συνέχεια, ο κ. Μαστραντωνάκης περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης είπε στο δικαστήριο: «Η κατηγορουμένη στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, εκείνη ήταν βυθισμένη στις σκέψεις της. Την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό η κατηγορούμενη περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού, στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας. Εκείνη την ημέρα η κατηγορούμενη κρατούσε μαζί της δοχείο, με μεγάλο στόμιο, στο οποίο έχει ένα λίτρο θειικού οξέως σε μεγάλη πυκνότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα».
    Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του και σε ότι αφορά στον ανθρωποκτόνο δόλο της κατηγορουμένης, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε στην αγόρευσή του: «Συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα. Τέλος η μεθοδικότητα του σχεδίου της, η συστηματική παρακολούθηση, η πρόβα της επίθεσης..Η κατηγορουμένη ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».
    Κατά την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη, αναμένονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων της υπόθεσης.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Επίθεση με βιτριόλι: Την απόφαση για την ποινή της αναμένει πλέον η Έφη – Όλα όσα έγιναν στη δίκη
    Νέο κύμα κακοκαιρίας: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (χάρτες)
    Κορονοϊός: Δύσκολος ο χειμώνας που έρχεται – Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα στην Αττική
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ