• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γκάγκα για 4ο κύμα κορονοϊού: «Κάθε σύστημα υγείας έχει αντοχές - Να φροντίσουμε να εμβολιαστούμε»

lawandorder.gr 21-10-2021 22:04 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2021 22:06
Η Μίνα Γκάγκα / Eurokinissi
Γκάγκα για 4ο κύμα κορονοϊού: «Κάθε σύστημα υγείας έχει αντοχές - Να φροντίσουμε να εμβολιαστούμε»
Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα, πέρα από τον συγκεκριμένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, είναι ότι στις κοινές κλίνες νοσηλείας, το προσωπικό «ζορίζεται» πάρα πολύ

Το Σύστημα Υγείας προσφέρει υπηρεσίες σε όλους και στο χέρι μας είναι να προστατευθούμε και να το προστατέψουμε, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί σε ένα 4ο κύμα Covid-19, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

«Μπορούμε ως Πολιτεία να πούμε ότι ο καρκινοπαθής που πρέπει να κάνει χειρουργείο, δεν είναι επείγον γιατί πιεζόμαστε από έναν άρρωστο που έχει λοίμωξη; Το κάναμε πέρυσι που δεν είχαμε τίποτα στα χέρια μας. Φέτος έχουμε έναν τρόπο να προστατευθούμε. Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο για όλους να υπάρχει δυνατότητα χειρουργείου και ΜΕΘ. Άρα από την αρχή πρέπει να βάλουμε κάποια όρια», είπε η κ. Γκάγκα.

Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε, πέρα από τον συγκεκριμένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, είναι στις κοινές κλίνες νοσηλείας, όπου το προσωπικό «ζορίζεται» πάρα πολύ. «Κάθε σύστημα έχει αντοχές και πρέπει να το φροντίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε αν προσέχουμε και αν εμβολιαστούμε», τόνισε. Πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να πάμε σε εμβολιαστές και μη εμβολιαστές, πρέπει να κοιτάξουμε τι βοηθάει όλους μας, τι προστατεύει όλους μας. Μπορούμε οργανωμένα, τακτικά και σκεπτόμενοι ο ένας τον άλλο να προχωρήσουμε μπροστά ως χώρα», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo