• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μίκης Θεοδωράκης: Οι 5 διαθήκες του, τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή (βίντεο)

lawandorder.gr 21-10-2021 21:32 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2021 21:34
Ο Μίκης Θεοδωράκης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Μίκης Θεοδωράκης: Οι 5 διαθήκες του, τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή (βίντεο)
Το σπίτι του μετατρέπεται σε μουσείο

Πέντε αλληλοσυμπληρούμενες και διαδοχικές είναι οι διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA. 

Η πρώτη διαθήκη του μεγάλου Έλληνα μουσουργού συντάχθηκε το 2011, ενώ η τελευταία τον Απρίλιο του 2021, λίγους μόνο μήνες πριν ο Μίκης Θεοδωράκης φύγει από τη ζωή.

Ο Μίκης για τον Νίκο Κουρή

Επίσης, ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να μην του το απαγορεύσουν.

Οπως σημειώνεται στο MEGA, «δεν λέει ότι είναι γιος του, ότι είναι παιδί του, λέει ότι αυτοαποκαλείται Θεοδωράκης».

Παράλληλα, ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό το το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

 

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες στην εκπομπή «T-Live» του Alpha, για τις 5 διαθήκες του Μίκη Θεοδωράκη, τις είχε συντάξει, καθώς μετά το 2015 είχαν συμβεί γεγονότα που τον έκαναν να αλλάξει την τελευταία του βούληση.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι το άνοιγμα της διαθήκης έρχεται στη σκιά των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, του άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη.

Μάλιστα, το Πρωτοδικείο με προσωρινή διαταγή, που εκδόθηκε στις 30/9/21, απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης» με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, έως ότου εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo