• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ηράκλειο: Σε αργία υπεύθυνη εμβολιαστικού κέντρου για ψευδή δήλωση εμβολιασμού - Ομολόγησε την απάτη!

lawandorder.gr 21-10-2021 18:45 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2021 18:46
Πολίτες προσέρχονται σε εμβολιαστικό κέντρο / Φωτογραφία: Eurokinissi
Ηράκλειο: Σε αργία υπεύθυνη εμβολιαστικού κέντρου για ψευδή δήλωση εμβολιασμού - Ομολόγησε την απάτη!
Το πιστοποιητικό της ήταν γνήσιο!

Εξαιρετικά σοβατό είναι το περιστατικό που συνέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου όχι ένας, αλλά δύο ειδικευόμενοι γιατροί, εμφανίζονταν ως εμβολιασμένοι ενώ δεν ήταν. Η «συνεργασία» μεταξύ τους φανερή, καθώς ο ένας φαινόταν ότι είχε εμβολιάσει τον άλλο και το είχαν δηλώσει και στο σύστημα του ΕΟΔΥ!

Το ιστορικό της απάτης

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και αποκάλυψε πως έπειτα από καταγγελία εντοπίστηκαν δύο ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι εμφανίζονταν ως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, χωρίς να είναι!

«Υπήρξε μια καταγγελία, που έλεγε ότι υπήρχαν δύο ειδικευόμενοι γιατροί, οι οποίοι ενώ είναι καταγεγραμμένοι ως εμβολιασμένοι, στην ουσία δεν είχαν πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό τους. Έγινε η προβλεπόμενο από το νόμο ΕΔΕ, διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις και ο φάκελος εστάλη στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ, ώστε να αποφασιστούν οι κυρώσεις» ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης

Όπως προβλέπεται βάσει νόμου, οι γιατροί τέθηκαν σε αργία ενώ ο κ. Χαλκιαδάκης διευκρίνισε πως τα πιστοποιητικά των δύο ειδικευόμενων γιατρών δεν ήταν πλαστά. «Η μια εξ αυτών ήταν υπεύθυνη στο εμβολιαστικό κέντρο και υποτίθεται ότι ο ένας εμβολίασε τον άλλο. Δήλωσαν στο σύστημα ότι έγινε ο εμβολιασμός και μετά από καταγγελία και έρευνα του νοσοκομείου, αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει ο εμβολιασμός. Έκαναν εικονικό εμβολιασμό. Τα πιστοποιητικά δεν ήταν πλαστά, ήταν νόμιμα, με τη διαφορά ότι η πράξη του εμβολιασμού δεν έγινε».

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, σπάνια θα μείνει ένας γιατρός μόνος του στο εμβολιαστικό κέντρο. «Πάντα είναι εκεί ένας γραμματέας και ένα νοσηλευτής. Τη συγκεκριμένη στιγμή που έγινε αυτό έτυχε να υπάρχει μόνο ο γιατρός με τον συνάδελφο του και να μην υπάρχει γραμματέας ούτε νοσηλευτής, διότι ήταν την ώρα που άλλαζαν οι βάρδιες και έμειναν για λίγα λεπτά μόνοι τους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo