• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κοζάνη: Κυνηγός δέχτηκε επίθεση από αρκούδα! (βίντεο)

lawandorder.gr 21-10-2021 17:26 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2021 17:28
Κυνηγός δέχθηκε επίθεση από αρκούδα / Φωτογραφία: Youtube snapshot
Κοζάνη: Κυνηγός δέχτηκε επίθεση από αρκούδα! (βίντεο)
Τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι

Μία ομάδα κυνηγών είχε στήσει «καρτέρι» για αγριφούρουνα στην περιοχή του Αυγερινού Βοΐου στην Κοζάνη. Βασικός κανόνας σε αυτού του είδους το κυνήγι είναι η πλήρης ακινησία των θηρευτών, καθώς τα αγριγούρουνα αντιλαμβάνονται και την παραμικρή κίνηση και είτε εξαφανίζονται, είτε επιτίθενται στους κυνηγούς. 

Ένας άτυχος κυνηγός όμως βρέθηκε αντιμέτωπος όχι με αγριογούρουνο αλλά με μία αρκούδα, η οποία ήταν κρυμμένη, του όρμηξε και τον δάγνωσε στο πόδι!

Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κοζάνης το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

«Το κυνήγι αγριόχοιρου στήθηκε λίγο πιο κάτω από το χωριό, στους παλιούς εγκαταλειμμένους μπαχτσέδες που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, αλλά τώρα οι αγριομηλιές και οι καστανιές βρήκαν τον χώρο και κατέλαβαν τα πάντα. Ο φίλος μας σε ρόλο παγανιέρη μέσα στην πυκνή βλάστηση προσπαθούσε να ξεσηκώσει τα θηράματα.

Ένας θάμνος, μία βατσινιά ξαφνικά κουνήθηκε και το τεράστιο ζώο ξεχύθηκε στο μονοπάτι. Η εμπειρία σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει τη διαφορά. Ποτέ μην φράζεις το μονοπάτι διαφυγής της. Ο Σάκης ενστικτωδώς ελευθέρωσε το μονοπάτι πέφτοντας αριστερά. Πολύ μικρή η απόσταση και στενό το μέρος. Η επαφή ήταν αναπόφευκτη. Το ταραγμένο ζώο έχωσε στο στόμα του το δεξιό μηρό» αναφέρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος.

Τι λέει ο κυνηγός που δέχθηκε την επίθεση από αρκούδα στην Κοζάνη

«Οι κάτω κυνόδοντες τρύπησαν το πόδι αλλά οι πάνω ευτυχώς βρήκαν στο κινητό. Προφανώς δεν ήθελε να σκοτώσει. Την ίδια στιγμή χάθηκε τρέχοντας στο δάσος.

«Συνυπάρχουμε καθημερινά», μας είπε ο Σάκης. «Δεν τις πειράζουμε, δεν μας πειράζουν. Σαράντα χρόνια συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Ήταν να γίνει». «Με δάγκωσε αρκούδα» ενημέρωσε τους συν κυνηγούς του που μέχρι να αντικρύσουν τα αίματα στο σχισμένο παντελόνι το έριξαν στο καλαμπούρι.

Στο κέντρο υγείας Τσοτυλίου κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά στο νοσοκομείο Κοζάνης για προληπτικούς λόγους. Εκεί οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματα. Αφού άντεξε η αορτοστεφανιαία παράκαμψη (bypass), όλα τα άλλα θα περάσουν” σημειώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος μεταφέροντας τι τους είπε ο κυνηγός που δέχθηκε την επίθεση από την αρκούδα.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo