• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Περιπολικό σκάφος για μεταφορά ασθενών παραδόθηκε στη Λιμενική Αρχή της Αίγινας (εικόνες)

lawandorder.gr 21-10-2021 17:05 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2021 17:29
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος / Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα
Περιπολικό σκάφος για μεταφορά ασθενών παραδόθηκε στη Λιμενική Αρχή της Αίγινας (εικόνες)
Είναι το δεύτερο από τα συνολικά πέντε ιδίου τύπου

Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο με υγειονομικό εξοπλισμό, είναι ο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο παραδόθηκε σήμερα στη Λιμενική αρχή της Αίγινας, από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρο.

Αίτημα χρόνων για το νησί

Ο Υφυπουργός στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«Σήμερα εδώ στην Αίγινα κάνουμε πράξη ένα αίτημα πολλών χρόνων που είχαν τα νησιά μας και αποδεικνύουμε παράλληλα ότι η απόφασή μας να θωρακίσουμε σε κάθε επίπεδο τα νησιά μας, είναι δεδομένη και υλοποιήσιμη».

«Όπως έχω πει και άλλες φορές», συνέχισε ο Υφυπουργός, «το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, εκτός από το να φυλάει τα σύνορά μας, έχει και έναν ακόμη σπουδαίο ρόλο. Κοινωνικό. Ένα ρόλο προσφοράς στους νησιώτες μας. Και σήμερα αυτό το πλωτό σκάφος με σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, είναι εδώ για να προσφέρει στους νησιώτες μας.

Και θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, για τις προδιαγραφές που έβαλαν, για να αποκτήσουμε αυτά τα περιπολικά σκάφη, αλλά και για τα όσα πράττουν από κοινού ώστε να σώζουν ζωές όλα αυτά τα χρόνια με τις διακομιδές ασθενών.

Αλλά και για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών στα νησιά μας σε ότι αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών. Είναι παρόντες εκεί και δημιουργούν μια πολύτιμη γέφυρα ζωής.

Το Λιμενικό Σώμα, κυρίες και κύριοι, την τελευταία δεκαετία έχει πραγματοποιήσει περίπου 8.000 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα, καθώς και ιδιωτικά σκάφη.

Και είμαι ευγνώμων προς όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού που αναλαμβάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη τη μεγάλη ευθύνη της προσωπικής συμβολής στη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού: της υγείας.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι τα υπερσύγχρονα αυτά σκάφη είναι ελληνικής κατασκευής και αποτελούν μια ελληνική καινοτομία, για την οποία είμαστε υπερήφανοι.

Με αυτές τις σκέψεις κλείνω, τονίζοντας για άλλη μια φορά, ότι κάναμε και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να στηρίξουμε τους νησιώτες μας. Θα είμαστε δίπλα τους, είμαστε δίπλα τους για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά τους, με πράξεις.»

Το συγκεκριμένο σκάφος είναι το δεύτερο από τα πέντε νέα περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, το κόστος κατασκευής του οποίου καλύφθηκε μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».

Στην τελετή παραβρέθηκαν: ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, οι Βουλευτές Α’ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος και Νόνη Δούνια, ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη Βασιλική, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo