• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αποκαλύψεις Καραμανλή για τα διπλώματα οδήγησης: Κάμερες, εξετάσεις και δίπλωμα στα 17!

lawandorder.gr 21-10-2021 16:18 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2021 16:40
Κίνηση στον δρόμο / Φωτογραφία: Eurokinissi
Αποκαλύψεις Καραμανλή για τα διπλώματα οδήγησης: Κάμερες, εξετάσεις και δίπλωμα στα 17!
Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου

Τα βασικά σημεία και τις αλλαγές που έρχονται, αναφορικά με τα διπλώματα οδήγησης, στο νέο νομοσχέδιο, αποκάλυψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη Βουλή.

«Τιμόνι» από τα 17 για τους νέους

«Στόχος μας να σταματήσουν τα φαινόμενα διαφθοράς στις εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης. Να διασφαλιστεί η αξιοκρατία, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στους νέους των 17 ετών να δώσουν εξετάσεις οδήγησης και να αποκτήσουν προσωρινή άδεια οδήγησης» ανέφερε ο κ. Καραμανλής, κατά την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου.

Συνέχισε λέγοντας, «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, διατάξεις σχετικά με την οδήγηση ατόμων με αναπηρία, ρυθμίσεις για την ταξινόμηση και την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Οδική ασφάλεια σημαίνει καλύτεροι οδηγοί

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσιάζοντας τις βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου, τόνισε πως «οδική ασφάλεια σημαίνει καλύτεροι δρόμοι, καλύτερα οχήματα, αλλά πρώτα απ' όλα σημαίνει και καλύτεροι οδηγοί» τόνισε ο κ. Καραμανλής και υπογράμμισε πως «πρέπει να μπει οριστικό τέλος στο επικίνδυνο ελληνικό φαινόμενο, ορισμένοι νέοι οδηγοί, πρώτα να παίρνουν το δίπλωμα και μετά, στο δρόμο, να μαθαίνουν να οδηγούν. Κι αυτό ακριβώς κάνουμε με αυτό το νομοσχέδιο».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που είχε καταρτίσει ένα «πρόχειρο» νομοσχέδιο «που δεν είχε λύσει κανένα πρόβλημα και δημιούργησε νέα προβλήματα, όπως για παράδειγμα ήταν η διάταξη για τις κάμερες που την απέρριψε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ή ήταν οι 150.000 υποψήφιοι οδηγοί που περίμεναν να δώσουν εξετάσεις, εμείς προχωράμε και επιλύουμε αυτά τα προβλήματα με ένα σύγχρονο νομοσχέδιο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo