• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και νοσηλευτών στο υπ. Υγείας

lawandorder.gr 21-10-2021 13:27 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2021 13:27
Πορεία / Φωτογραφία: Eurokinissi
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και νοσηλευτών στο υπ. Υγείας
Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη πέρασε από Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή, όπου οι εργαζόμενοι άφησαν πανό, ζητώντας άρση των αναστολών εργασίας και ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Οι γιατροί στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και οι νοσηλευτές στάση εργασία 8.00 π.μ.- 3.00 μ.μ. στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει «τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία» και εκτιμά ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν «διατήρηση των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με "κριτήριο" τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα κ.λπ., νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις».

ΟΕΝΓΕ και Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), μεταξύ άλλων, ζητούν, επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών- συμβασιούχων, κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo