• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός: Στο τραπέζι διπλό τεστ σε εργαζόμενους - Έρχονται «μωβ περιοχές» με νέα μέτρα

lawandorder.gr 21-10-2021 07:13 Τελευταία ενημέρωση: 21-10-2021 07:22
Πολίτες / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κορονοϊός: Στο τραπέζι διπλό τεστ σε εργαζόμενους - Έρχονται «μωβ περιοχές» με νέα μέτρα
Τι σκέφτονται οι ειδικοί με βάση την πορεία της πανδημίας

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας σε σχέση με τον κορονοϊό βρέθηκε επί τάπητος στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Στο τραπέζι έπεσαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και η πιθανότητα επέκτασης της συχνότητας των τεστ σε εργαζόμενους. Ως προς τα μέτρα προστασίας δεν αναμένονται αλλαγές. Αντίθετα, θα υπάρξει απλοποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται να επεκταθεί το τεστ δύο φορές την εβδομάδα σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων όπως για παράδειγμά σε όσους εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς ή σε παιδότοπους.

Αναφορικά με τον χάρτη που δείχνει την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής, ενδέχεται να υπάρξουν κι αλλά χρώματα, όπως το «μωβ» που ακούστηκε το οποίο πάντως δε θα συνεπάγεται μέτρα για τις περιοχές αυτές.

Ποιοι εργαζόμενοι κάνουν δύο τεστ

Για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, υπάρχει ήδη η υποχρέωση για δύο τεστ την εβδομάδα, με χρονική απόσταση κατ’ ελάχιστον 2 ημερών ή 48 ωρών μεταξύ των δυο τεστ. Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται στην εστίαση, τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις μεταφορές προσώπων και τις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές παραγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι το τεστ γίνεται με επιβάρυνση του ίδιου του εργαζομένου και μπορεί να είναι είτε rapid είτε μοριακό. Το τεστ μπορεί να γίνεται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, σε ιδιωτικές κλινικές, σε ιδιώτες γιατρούς ή φαρμακεία. Διενεργείται μία φορά την εβδομάδα και ισχύει για μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo