• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Έτοιμες να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών από τον Νοέμβριο

lawandorder.gr 20-10-2021 18:13 Τελευταία ενημέρωση: 20-10-2021 18:13
Γυναίκα με μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό / Φωτογραφία: Pixabay
Κορονοϊός - ΗΠΑ: Έτοιμες να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών από τον Νοέμβριο
Σε σχολεία, νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία ο εμβολιασμός

Το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού 28 εκατ. παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μόλις οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ δώσουν το «πράσινο φως» ενώ το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτό της Pfizer.

FDA και CDC θα δώσουν την έγκριση

«Οι προσπάθειές μας προγραμματισμού σημαίνουν πως θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν μια τελική σύσταση» από τα Κέντρα Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ασθενειών (CDC), επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

Μια επιτροπή ειδικών των CDC αναμένεται να συνεδριάσει επί του θέματος τη 2α και την 3η Νοεμβρίου και η σύσταση της Αρχής αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα έπειτα από την ημερομηνία αυτή.

Προηγουμένως, μια συμβουλευτική επιτροπή της αμερικανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) θα μελετήσει τα δεδομένα που υπέβαλε η Pfizer στις 26 Οκτωβρίου. Εάν η σύσταση είναι θετική, η FDA θα δώσει την επίσημη έγκρισή της, ανοίγοντας τον δρόμο για τα CDC.

Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε ιατρεία των παιδιάτρων, σε παιδιατρικά νοσοκομεία, αλλά επίσης και σε σχολεία, διευκρίνισε ο Λευκός Οίκος.

Η συσκευασία των εμβολίων τροποποιήθηκε προκειμένου να είναι ευκολότερη η χρήση τους από αυτές τις δομές, σε πακέτα των 10 φιαλιδίων (που θα περιέχει το καθένα 10 δόσεις). Η κυβέρνηση θα διανείμει, επίσης, τον απαραίτητο εξοπλισμό, μεταξύ άλλων μικρότερες βελόνες.

Η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ έχουν προμηθευτεί αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουν όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo