• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ξεκινά αύριο η άσκηση εκκένωσης προσφύγων «Πρόμαχος 2021» (βίντεο)

lawandorder.gr 20-10-2021 15:52
Ξεκινά αύριο η άσκηση εκκένωσης προσφύγων «Πρόμαχος 2021» (βίντεο)
Περιλαμβάνεται στον γενικότερο σχεδιασμό για αντιμετώπιση κρίσεων και εκτάκτων αναγκών

Συνέντευξη τύπου, παρουσία μέσων ενημέρωσης και φορέων της Σάμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βαθύ, ενόψει της έναρξης της Άσκησης ΠΡΟΜΑΧΟΣ 2021 που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στη νέα σύγχρονη δομή στη θέση Ζερβού.

Επιχείρηση εκκένωσης προσφύγων σε πραγματικό χρόνο

Η Άσκηση «Πρόμαχος 2021» αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης προσφύγων σε πραγματικό χρόνο, που πραγματοποιείται σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη συμμετοχή όλων των εθνικών αρχών καθώς και διεθνών οργανισμών.

Πρόκειται για μια μεγάλης εμβέλειας πρωτοποριακή άσκηση, η οποία φιλοδοξεί να εδραιωθεί ως αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού και της διαχείρισης κρίσεων εκτάκτων αναγκών από φυσικές καταστροφές.

Το «παρών» στη συνέντευξη τύπου έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης και η Διοικητής της Άσκησης Αρχιπύραρχος Καλλιόπη Σαΐνη.

Ο κύριος Λογοθέτης απευθυνόμενος στους παριστάμενους, δήλωσε: «Η άσκηση ΠΡΟΜΑΧΟΣ 2021 είναι μια μεγάλη πρόκληση που θα δοκιμάσει στη πράξη την επιχειρησιακή ικανότητα και τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση ενδεχόμενων κρίσεων. Πρόκειται για ένα γενναίο βήμα που θα αναδείξει την ετοιμότητά μας, τόσο επί χάρτου, όσο και σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο».

Από την πλευρά της η Διοικητής Καλλιόπη Σαΐνη τονίζοντας τη σημασία της Άσκησης δήλωσε:

«Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της Άσκησης «Αγνοδίκη» τον χειμώνα του 2021 και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα σε δομές της ενδοχώρας του η ομάδα σχεδιασμού και διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μεταφέρεται πλέον και στα νησιά, στο πλαίσιο μιας ευρύτερα αναπτυσσόμενης στρατηγικής για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση κρίσεων στο πεδίο. Προσδοκούμε η Άσκηση ΠΡΟΜΑΧΟΣ 2021 να αφήσει παρακαταθήκη τεχνογνωσίας και πολύτιμης εμπειρίας που θα αξιοποιηθεί με την οργάνωση σε ετήσια βάση ασκήσεων τόσο τοπικού, όσο και εθνικού χαρακτήρα».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo