• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων στη χώρα - Πού κυμαίνονται στα νησιά

lawandorder.gr 20-10-2021 14:50 Τελευταία ενημέρωση: 20-10-2021 14:50
Καύσιμα / Φωτογραφία: Eurokinissi
Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων στη χώρα - Πού κυμαίνονται στα νησιά
Το ράλι των διεθνών τιμών του πετρελαίου ακολουθούν εκτός από τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης

Την ανιούσα συνεχίζουν να τραβούν τα καύσιμα σε όλη τη χώρα, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στα νησιά.

Το ράλι των διεθνών τιμών του πετρελαίου ακολουθούν εκτός από τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με το Σκάι, η αμόλυβδη βενζίνη πωλείται κατά μέσο όρο προς 1ευρώ και 76λεπτά το λίτρο. Στην Αττική ξεπερνά τα 1,73, ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 1,72. Στην περιφέρεια και τα νησιά οι τιμές είναι ακόμα ακριβότερες. Στα Δωδεκάννησα η τιμή της απλής αμόλυβδης έχει αγγίξει τα 1ευρώ και 90 λεπτά το λίτρο.. και στις Κυκλάδες τα 1ευρώ και 98λεπτά..

«1,890 στη Ρόδο, στα άλλα νησιά τα κυκλαδίτικα, στην άγονη γραμμή, πάνω από το 2», δηλώνει ο πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών, οι πιο ακριβές τιμές στη χώρα μας εντοπίζονται στην Πάτμο όπου πωλείται μέχρι και 2ευρώ και 12 λεπτά το λίτρο, στην Αστυπάλαια μέχρι και 2 ευρώ και 10 λεπτά.. και στην Κάλυμνο προς 2 ευρώ..

Ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως αυτή την περίοδο οι ανατιμήσεις αφορούν μόνο τα καύσιμα – για τα οποία η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα 500 εκατομμυρίων ευρώ.

«Αν το συγκρίνουμε με το 19, οι τιμές δεν έχουν αξιοσημείωτες διαφορές. Εξαιρώ τα καύσιμα ασφαλώς και την ενέργεια, σας το' πα, που έχουν ένα διαφορετικό πρόβλημα παγκόσμιο, και γι' αυτό εκεί υπάρχουν ειδικά μέτρα»μ ανέφερε στο Open o κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα καθώς θα αύξανε – και άλλο – τον πληθωρισμό..

«Η μείωση του ΕΦΚ θα ήταν μια πραγματική ανάσα. Το πετρέλαιο θέρμανσης έχει ανέβει 40%, θα είχαμε μια μείωση 30% - θα ήταν κάτι που θα το καταλάβαινε κανείς», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το ράλι των διεθνών τιμών του πετρελαίου ακολουθούν εκτός από τα καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η πλατφόρμα για την επιδότηση αναμένεται να ανοίξει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου και στόχος είναι τα χρήματα να καταβληθούν στους δικαιούχους μέσα στο Δεκέμβριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo