22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Πατέρας Ζακ στη δίκη για το θάνατό του: «Απέκρυψαν στοιχεία, ήταν το παιδί μου μέσα στα αίματα και το χτυπάγανε»


    Στο βήμα του μάρτυρα στην εν εξελίξει δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ανέβηκε σήμερα ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, προκειμένου να καταθέσει για τα όσα γνωρίζει για το θάνατο του γιου, σε ηλικία 33 ετών, στο κέντρο της Αθήνας.
    Ο κ. Ευστάθιος Κωστόπουλος ανέφερε στην κατάθεσή του πως ο Ζακ είχε δεχτεί επιθέσεις στον παρελθόν, και δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν “ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε” κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς…», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του άφησε αιχμές για τη στάση της αστυνομίας στην υπόθεση κάνοντας λόγο για «απόκρυψη στοιχείων». Ο μάρτυρας μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Για μένα είναι διπλά δολοφόνοι οι αστυνομικοί. Απέκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο τηλέφωνο του γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων».
    Μιλώντας για τον γιο του είπε ότι του έλεγε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο: «Μου χαμογελούσε, “δίκιο έχεις μπαμπά” και τώρα εγώ ψάχνω να βρω ένα άλλο δίκιο…», ανάφερε στη δίκη ο κ. Κωστόπουλος για να προσθέσει: «Είδα το βίντεο, κάτω το είχαν το παιδί με αίματα και να τον κλωτσοπατάνε. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα και αυτοί είναι έξω! Πως είναι δυνατόν! Συγγνώμη για την οργή μου αλλά έχω θυμό μέσα για αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».
    Πρόεδρος: «Σας είχε πει ότι κάποιος τον απειλούσε»;
    Μάρτυρας: «Δεν είχα πρόσφατο τηλεφώνημα εκείνες τις ημέρες. Δεν είχε κανένα πρόβλημα, είχε τη στήριξη μας στο οικονομικό. Δεν ήταν περιθωριοποιημένο άτομο, δούλευε σε εφημερίδα, έπαιζε σε θέατρο είχε και ένα επίδομα. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα “κλαρίνα” και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση.»
    Έξι κατηγορούμενοι
    Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται σήμερα πέντε εκ των έξι συνολικά κατηγορουμένων για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.
    Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου έχουν προσέλθει και οι γονείς του 33χρονου ακτιβιστή. Τα μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστήριο είναι δρακόντεια, με αστυνομικές δυνάμεις να έχουν κλείσει την οδό μπροστά από το δικαστήριο.
    Η πολιτική αγωγή έθεσε στο δικαστήριο αίτημα να διεξαχθεί η δίκη σε άλλη, μεγαλύτερη αίθουσα, πλην όμως η έδρα με απόφασή της το απέρριψε. Για το θέμα αυτό η πλευρά της πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι η υπό εκδίκαση υπόθεση έχει μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της.
    Με το αίτημα είχαν συμφωνήσει και συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αρκεί όπως ειπώθηκε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από την covid 19. Στη δικαστική αίθουσα θα μπορούν να βρίσκονται 4 δημοσιογράφοι κάθε φορά.
    Όσον αφορά στο θέμα της καταλληλότητας της αίθουσα, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υποστήριξε στο ακροατήριο ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού. Όπως σημείωσε είναι απαραίτητη η προβολή του βιντεοληπτικού υλικού, ώστε να αποσαφηνιστεί η θέση και στάση του κάθε κατηγορούμενου.
    Κατά την ακροαματική διαδικασία αναμένεται να καταθέσουν 41 μάρτυρες κατηγορίας.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ζακ Κωστόπουλος: Άρχισε η δίκη – Πέντε εκ των κατηγορουμένων βρίσκονται στην αίθουσα (εικόνες)
    Επίθεση με βιτριόλι: Αλαζονική η Κακαράντζουλα στην φυλακή – Έχει περάσει από Πειθαρχικό!
    Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί έγραψε πέντε διαθήκες – Με εξέταση DNA ο Νίκος Κουρής θέλει να αποδείξει ότι είναι γιος του
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ