• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ζακ Κωστόπουλος: Άρχισε η δίκη - Πέντε εκ των κατηγορουμένων βρίσκονται στην αίθουσα (εικόνες)

Κατερίνα Μάνθου 20-10-2021 11:03 Τελευταία ενημέρωση: 20-10-2021 11:12
Δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο / Φωτογραφία: Eurokinissi
Ζακ Κωστόπουλος: Άρχισε η δίκη - Πέντε εκ των κατηγορουμένων βρίσκονται στην αίθουσα (εικόνες)
Κατά την ακροαματική διαδικασία αναμένεται να καταθέσουν 41 μάρτυρες κατηγορίας

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται σήμερα πέντε εκ των έξι συνολικά κατηγορουμένων για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου έχουν προσέλθει και οι γονείς του 33χρονου ακτιβιστή. Τα μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστήριο είναι δρακόντεια, με αστυνομικές δυνάμεις να έχουν κλείσει την οδό μπροστά από το δικαστήριο.

Η πολιτική αγωγή έθεσε στο δικαστήριο αίτημα να διεξαχθεί η δίκη σε άλλη, μεγαλύτερη αίθουσα, πλην όμως η έδρα με απόφασή της το απέρριψε. Για το θέμα αυτό η πλευρά της πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι η υπό εκδίκαση υπόθεση έχει μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της.

Με το αίτημα είχαν συμφωνήσει και συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αρκεί όπως ειπώθηκε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από την covid 19. Στη δικαστική αίθουσα θα μπορούν να βρίσκονται 4 δημοσιογράφοι κάθε φορά.

Όσον αφορά στο θέμα της καταλληλότητας της αίθουσα, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων υποστήριξε στο ακροατήριο ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού. Όπως σημείωσε είναι απαραίτητη η προβολή του βιντεοληπτικού υλικού, ώστε να αποσαφηνιστεί η θέση και στάση του κάθε κατηγορούμενου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αναμένεται να καταθέσουν 41 μάρτυρες κατηγορίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo