• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Χανιά: Η στιγμή της καταδίωξης δύο εκ των μελών της οργάνωσης που πουλούσε παράνομα όπλα (βίντεο)

lawandorder.gr 19-10-2021 23:11 Τελευταία ενημέρωση: 19-10-2021 23:12
Καταδίωξη μελών της ομάδας που πουλούσε παράνομα όπλα στα Χανιά / Φωτογραφία: lashnews.gr
Χανιά: Η στιγμή της καταδίωξης δύο εκ των μελών της οργάνωσης που πουλούσε παράνομα όπλα (βίντεο)
Επτά συλλήψεις
Ένα βίντεο από την καταδίωξη μελών της οργάνωσης που φέρεται να εμπορευόταν μεγάλο αριθμό παράνομου οπλισμού στα Χανία ήρθε στη δημοσιότητα

Σε αυτό αστυνομικοί της ΟΠΚΕ φαίνοντα να σταματούν το όχημα στο οποίο επιβαίνουν και να ξεκινούν καταδίωξη μέσα σε ελαιώνα για να συλλάβουν μέλη της ομάδας που προσπάθησαν να διαφύγουν τη σύλληψη

Από την επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εμπορίας όπλων στα Χανιά.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό οι έρευνες της αστυνομίας έγιναν σε διάφορες περιοχές της Παλαιόχωρας, της Κισάμου, του Κουρνά αλλά και του κέντρου της πόλης των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη των ατόμων που φέρονται να είναι μέλη της οργάνωσης δεν ήταν εύκολη καθώς υπήρξε προσπάθεια διαφυγής ορισμένων εξ αυτών.

 

Απόστρατοι και βοσκοί τα μέλη της ομάδας

Η αστυνομία και τα εξειδικευμένα στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος είχαν πληροφορίες ήδη από τον Απρίλιο για τη δράση ομάδας η οποία εμπορευόταν όπλα στα Χανιά, τα μέλη της οποίας εκτός από την προμήθεια του οπλισμού, είχαν και τις απαραίτητες ειδικές τεχνικές γνώσεις για την επισκευή και τροποποίησή τους.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον οι βασικοί, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τα τρία παράνομα εργαστήρια οπλισμού που εντόπισαν οι Αρχές, δύο στην πόλη των Χανίων και ένα στην Κίσσαμο, πέραν από τα όπλα που εμπορεύονταν, ήταν σε θέση να κάνουν …θαύματα. Παλιά και άχρηστα όπλα, τα έκαναν «καινούρια» ή μετέτρεπαν σε κανονικά όπλα ρέπλικες.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης φέρεται ένας 57χρονος απόστρατος, ο οποίος διατηρεί (στο όνομα της συζύγου του) οπλοπωλείο στα Χανιά. Στο υπόγειο του καταστήματος βρέθηκε, όπως αναφέρεται, ένα παράνομο εργαστήριο όπλων, πλήρως εξοπλισμένο, ενώ σε διαφορετικό δωμάτιο, και πάλι στο υπόγειο, εντοπίστηκε οπλισμός που εκτιμάται ότι είναι παράνομος.

Σε ό,τι αφορά στο εμπόρευμα του επίσημου καταστήματος, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διασταύρωσης των παραστατικών για να πιστοποιηθεί η προέλευση του κάθε όπλου.

Τα άλλα δύο παράνομα εργαστήρια όπλων βρέθηκαν να λειτουργούν, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένα στα Χανιά και αποδίδεται σε 63χρονο πρώην στρατιωτικό, το άλλο στο Καστέλλι Κισσάμου και συνδέεται με 57χρονο κτηνοτρόφο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo