• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΠΟΣΥΦΥ-ΠΟΑΕΦ: Αστυνομικοί με γεμάτες επωμίδες και άδειες τσέπες

lawandorder.gr 19-10-2021 16:56 Τελευταία ενημέρωση: 19-10-2021 16:57
Ανακοίνωση ΠΟΣΥΦΥ-ΠΟΑΕΦ / Φωτογραφία: ΠΟΣΥΦΥ-ΠΟΑΕΦ
ΠΟΣΥΦΥ-ΠΟΑΕΦ: Αστυνομικοί με γεμάτες επωμίδες και άδειες τσέπες
Ολόκληρη η ανακοίνωση

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. κα Π.Ο.Α.Ε.Φ. για το Νέο Βαθμολόγιο με θέμα: «Αστυνομικοί με γεμάτες επωμίδες και άδειες τσέπες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χθες, μαζί με τους εμπνευστές του νέου βαθμολογίου, μας ανακοίνωσαν πως τελικά υπεγράφη το «άδειο πουκάμισο» του πολύπαθου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που μοίραζε κούφιες υποσχέσεις για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ένα βαθμολόγιο όμως που δυστυχώς δεν είναι για όλους, αλλά για πολύ λιγότερους και κυρίως όχι για τη βάση των μάχιμων αστυνομικών που βρίσκονται στο δρόμο.

Η αδυναμία της Κυβέρνησης για ενίσχυση του εισοδήματος του συνόλου των αστυνομικών φαίνεται πως πήρε ως «αντάλλαγμα» μερικούς βαθμούς σε λίγους, απαλλοτριώνοντας την υποχρέωση και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της για αναγνώριση των θυσιών του Έλληνα Αστυνομικού. Για τους πολλούς και κυρίως για τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο δρόμο, δυστυχώς την επομένη του βαθμολογίου δεν θα αλλάξει τίποτε. Καμία ωφέλεια και κυρίως καμία ενίσχυση του εισοδήματος.

Εκτός λοιπόν από τις τυμπανοκρουσίες και τις εκατέρωθεν «ευλογίες», μήπως θα ήταν συνετό να δείτε και τις αντιδράσεις του κάθε μάχιμου αστυνομικού για αυτή την μεγάλη «επιτυχία» κύριε υπουργέ; Η αγανάκτησή τους είναι ευδιάκριτη. Σας την μεταφέραμε ήδη τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων σας. Άραγε δεν την είδατε ακόμη ;

Εκπροσωπώντας τη μεγαλύτερη μερίδα κυρίως μάχιμων χαμηλόβαθμων αστυνομικών, αναρωτιόμαστε πως θα αντικρύσετε αυτούς που σηκώνουν καθημερινά στις πλάτες τους το βάρος της δημόσιας ασφάλειας και που δυστυχώς τους προσπεράσατε.

Τέλος, ελπίζουμε μετά την φιέστα της υπογραφής, στα αποκαλυπτήρια του έως σήμερα άγνωστου νέου βαθμολογίου να μην συρθεί ξανά ολόκληρη η πολιτική ηγεσία αγγίζοντας έτσι τα όρια του υποβιβασμού των θεσμών, προκαλώντας παράλληλα το κοινό αίσθημα της βάσης.

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo