• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πλημμύρες: Έρχονται τα «έξυπνα» φρεάτια

lawandorder.gr 19-10-2021 16:53 Τελευταία ενημέρωση: 19-10-2021 16:53
Το «έξυπνο φρεάτιο» / Φωτογραφία: ertnews.gr
Πλημμύρες: Έρχονται τα «έξυπνα» φρεάτια
Η σύγχρονη τεχνολογία θα προειδοποιεί για τα πλημμυρικά φαινόμενα

Τεράστιες ποσότητες νερού, βουλωμένα φρεάτια τα οποία δεν μπορούν να απορροφήσουν όλο το νερό και, τέλος, πολίτες οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, αλλά ακόμα και σε λεωφορεία, στη μέση του δρόμου, όπως συνέβη στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, του «Μπάλλου».

«Έξυπνα φρεάτια» στην Κομοτηνή, κατά των πλημμυρών

Στο πλαίσιο του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας-ΚΕΔΕ- στην Θεσνικη 14-16 Οκτωβρίου, έλαβε χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ψηφιακή έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0.

Εκεί ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, πραγματοποίησε ουσιαστικές συναντήσεις, στις οποίες μετείχαν αντιδημάρχοι Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Καρασταύρου, Τουριστικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης Κίμων Λεχούδης και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δέσποινα Πάσσου.

Η συμμετοχή του Δήμου Κομοτηναίων ήταν ένα καλαίσθητο περίπτερο με σύνθημα «λειτουργικότητα, καθημερινότητα, προσβασιμότητα», το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εξειδικευμένων εκθετών και επισκεπτών. Ανάμεσά τους ήταν πολλοί αιρετοί καθώς η πρώτη έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος που πραγματοποίησε το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριό της, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Έργων, Δημήτρη Καρασταύρου, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, στις σχεδιαζόμενες δράσεις του Δήμου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

• Τα έξυπνα φρεάτια: Τοποθέτηση αισθητήρων από τη ΔΕΥΑΚ σε περισσότερα από 400 φρεάτια για την καταγραφή του ύψους της στάθμης του νερού κάθε φορά που βρέχει για να διαμορφώνεται εικόνα από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.
• Η ψηφιοποίηση όλου του υλικού της υπηρεσίας της πολεοδομίας.
• Μία πιλοτική δράση διαχείρισης των υδατικών πόρων της Δημοτικής Ενότητας Αιγείρου του Δήμου Κομοτηνής, με εγκατάσταση ογκομετρικών υδρομετρητών και συστήματος αυτόματης καταγραφής τους προκειμένου η ΔΕΥΑΚ να εφαρμόσει πρόγραμμα τηλεμετρίας στις περιοχές Φανάρι, Αρωγή και παραλία Μέσης.
Τα έργα αυτά έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σύμφωνα με τον κ. Καρασταύρου.

Πηγή: ertnews.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo