• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γώγος: «Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στους εμβολιασμούς»

lawandorder.gr 19-10-2021 09:38 Τελευταία ενημέρωση: 19-10-2021 09:38
Κόσμος / Φωτογραφία: Eurokinissi
Γώγος: «Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στους εμβολιασμούς»
«Θα πρέπει να ξαναρχίσουμε μία εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου»

O Καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, τόνισε πως η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, σε σύγκριση με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Για τον λόγο αυτό, «θα πρέπει να ξαναρχίσουμε μία εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου», υποστήριξε, εξηγώντας πως δεν είναι όλοι αρνητές, αλλά υπάρχουν αρκετοί που ανησυχούν.

Επεσήμανε πως σχετίζεται απόλυτα η θνητότητα και η νοσηρότητα με τον βαθμό εμβολιαστικής κάλυψης, αναφέροντας ενδεικτικά ότι το 90% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε νέους ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Σημείωσε πως η 3η δόση του εμβολίου για ευάλωτα άτομα είναι επιβεβλημένη, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Αναφορικά με τον παράλληλο εμβολιασμό για COVID-19 και γρίπη, τόνισε πως το ένα δεν επηρεάζει το άλλο. «Μπορούν να γίνουν και την ίδια μέρα», είπε επικαλούμενος οδηγίες του αμερικανικού CDC.

Δεν έκρυψε πως υπάρχει ανησυχία στους επιστήμονες για την αύξηση των κρουσμάτων.

Όσον αφορά στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, εκτίμησε πως εφόσον τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, μπορούν να γίνουν με ασφάλεια. «Τον συγχρωτισμό στους κλειστούς χώρους πρέπει να προσέξουμε», συμπλήρωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo