• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μακελειό στη Νορβηγία: «Με αιχμηρό όπλο η δολοφονία των πέντε θυμάτων και όχι με τόξο»

lawandorder.gr 18-10-2021 18:31 Τελευταία ενημέρωση: 18-10-2021 18:31
Πολίτες αφήνουν λουλούδια εκεί όπου ο 37χρονος δολοφόνησε ένα από τα θύματά του / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μακελειό στη Νορβηγία: «Με αιχμηρό όπλο η δολοφονία των πέντε θυμάτων και όχι με τόξο»
Ανατροπή των πληροφοριών

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις νορβηγικές αρχές, οι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από χτυπήματα του δράστη με αιχμηρό όπλο καθώς, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, έχασε ή πέταξε το τόξο του και τα βέλη του, κατά τη διάρκεια της φονικής διαδρομής του.

«Κάποια στιγμή, ξεφορτώθηκε ή έχασε το τόξο και τα βέλη του», είπε ο επιθεωρητής Περ Τόμας Ομχολτ, περιγράφοντας το πώς εξελίχθηκε η επίθεση, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Σκότωσε πέντε ανθρώπους με αιχμηρό όπλο είτε σε ιδιωτικούς είτε σε δημόσιους χώρους».

Τι ακριβώς ήταν το «αιχμηρό όπλο» του δράστη

Η Αστυνομία, η οποία μέχρι τώρα ανέφερε ότι ο ύποπτος Εσπεν Αντερσεν Μπρότεν ήταν οπλισμένος με ένα τόξο και βέλη, όπως και με δύο άλλα όπλα, δεν είχε διευκρινίσει τη φύση των όπλων αυτών για τις ανάγκες της έρευνας. «Ολα δείχνουν πως τα θύματά του τα επέλεξε στην τύχη», σημείωσε ο Ομχολτ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπρότεν στοχοθέτησε με το τόξο περισσότερους από 12 ανθρώπους, μόλις ξεκίνησε την επίθεσή του, όμως κανείς δεν έχασε τη ζωή του από το όπλο αυτό.

Ο 37χρονος Δανός, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ομολόγησε πως σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις σε μια επίθεση, που διέπραξε την περασμένη Τετάρτη στο Κόνγκσμπεργκ, μια πόλη στη νοτιοανατολική Νορβηγία.

«Αναφορικά με το κίνητρό του, η (ψυχική) ασθένεια παραμένει το βασικότερο σενάριο. Και σχετικά με τον προσηλυτισμό του στο Ισλάμ, αυτό το σενάριο έχει αποδυναμωθεί», συμπλήρωσε ο Ομχολτ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo