• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υπόθεση Εμιλιάνο Σάλα: Ομολόγησε ο άνθρωπος που είχε οργανώσει τη μοιραία πτήση

lawandorder.gr 18-10-2021 17:21 Τελευταία ενημέρωση: 18-10-2021 17:28
Ο Αιμιλιάνο Σάλα / Φωτογραφία: Google
Υπόθεση Εμιλιάνο Σάλα: Ομολόγησε ο άνθρωπος που είχε οργανώσει τη μοιραία πτήση
Τί είπε ο 66χρονος κατηγορούμενος

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον, ένας από τους βασικού υπόπτους της υπόθεσης που στοίχισε την ζωή του Αργεντινού άσου, Εμιλιάνο Σάλα, παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δέχτηκε να οργανώσει την πτήση που μετέφερε τον Σάλα παρότι το αεροσκάφος δεν είχε άδεια για να μεταφέρει επιβάτες.

Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για αμέλεια για απόπειρα μεταφοράς επιβάτη χωρίς έγκυρη άδεια o 66χρονος δράστης. Στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα (18/10) στην Ουαλία δήλωσε ένοχος για τη δεύτερη κατηγορία.

Αυτό που αρνείται είναι ότι ο πιλότος που τελικά ανέλαβε την πτήση, Άντριου Ιμπότσον, δεν είχε άδεια γι΄αυτόν τον τύπο αεροσκάφους και εκπαίδευση να πετάει τη νύχτα.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Κάρντιφ, με την οικογένεια του Εμιλιάνο Σάλα να είναι απούσα από την διαδικασία.

Το μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν ο 28χρονος Αργεντινός παίκτης και ο πιλότος Ντέιβιντ Ίμποτσον συνετρίβη στο κανάλι της Μάγχης στις 21 Ιανουαρίου 2019. Ο επιθετικός της Ναντ πήγαινε στην Ουαλία έχοντας πάρει μεταγραφή και την Κάρντιφ. Το σώμα του παίκτη, βρέθηκε πάνω από δύο εβδομάδες μετά το ατύχημα, σε βάθος 67 μέτρων. Το σώμα του πιλότου, δεν έχει βρεθεί.

Στην τελική έκθεσή του που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2020, το Βρετανικό Γραφείο Έρευνας Ατυχημάτων Αεροπορίας (AAIB) εκτίμησε ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού που εκτελέστηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα, "πιθανώς" να αποφύγει τις κακές καιρικές συνθήκες για να μπορέσει να πετάξει στο θέαμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo