• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Οι εκλογικές συμμαχίες στην Α' Αθηνών

Law and Order 18-10-2021 16:55
Εκλογές / Φωτογραφία: Eurokinissi
Οι εκλογικές συμμαχίες στην Α' Αθηνών
Τι έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση

Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην χάνει ευκαιρία να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία, εντούτοις ο εκλογικός χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Στην Α' Αθηνών, όπου λόγω απλής αναλογικής τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ, οι υποψήφιοι της ΝΔ έχουν ήδη μεριμνήσει να σχηματίσουν τις απαραίτητες συμμαχίες.

Για όποιον θυμάται τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία, ο Βασίλης Κικίλιας ήταν πολιτική ανακάλυψη του Νικήτα Κακλαμάνη το μακρινό πλέον 2004, όταν ο νεαρός καλαθοσφαιριστής βρέθηκε ως σύμβουλος στο πλευρό του Κακλαμάνη στο υπουργείο Υγείας, ενώ στις δημοτικές εκλογές 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με την παράταξη του τότε δημάρχου, ξεκινώντας την πολιτική του πορεία. Οι σχέσεις των δύο στην πορεία άλλαξαν και απομακρύνθηκαν, αλλά φαίνεται πως είναι ξανά σε τροχιά συνεργασίας, σύμφωνα με το «Θεωρείο». Προσφάτως ο πολύπειρος πρώην υπουργός κάλεσε τον Κικίλια σε κλειστή δική του εκδήλωση που έκανε με πολιτικούς του φίλους, επιβεβαιώνοντας πως οι δυο τους επανενώθηκαν και χτίζουν νέα συμμαχία στην Α΄ Αθήνας, όπου εκλέγονται αμφότεροι.

Αλλά και ο αναβαπτισμένος Πλεύρης λόγω υπουργοποίησης μπορεί πλέον να χτίσει τις συμμαχίες του από πλεονεκτικότερη θέση. Τι πιθανότερο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της «Καθημερινής» είναι να συνεργαστεί με την Όλγα Κεφαλογιάννη, με την οποία συνδέεται με φιλία και αμοιβαία εκτίμηση παλαιόθεν.

Δημοσκόπηση που έγινε τελευταία δείχνει πως ο Κικίλιας παραμένει πρώτος, δεύτερος έρχεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης και στην τρίτη θέση είναι κοντά Πλεύρης και Κεφαλογιάννη, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα πιθανή συμμαχία τους, καθώς με την απλή αναλογική αναμένεται να εκλεγούν τέσσερις βουλευτές. Την ίδια ώρα, πάντως, υπάρχει πολύ καλή σχέση του υπουργού Υγείας και με τον Πιερρακάκη, καθώς τα υπουργεία τους συνεργάζονται στενά σε πολλούς τομείς. Αν αυτό θα φέρει και εκλογική συνεργασία, θα φανεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo