• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συγκέντρωση της ΠΝΟ την Τρίτη έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας

lawandorder.gr 18-10-2021 16:26
Δεμένο πλοίο / Φωτογραφία: Eurokinissi
Συγκέντρωση της ΠΝΟ την Τρίτη έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας
Ποιο είναι το βασικό αίτημα

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας από τους ναυτεργάτες για αύριο, Τρίτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 11:00, σύμφωνα ε ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Προηγήθηκε η σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ζητώντας με ανακοίνωσή της, την απόσυρση της τροπολογίας με την οποία, όπως αναφέρει, «για τρίτη φορά παρατείνεται η χρονική διάρκεια εξαίρεσης εφαρμογής των υποχρεωτικών συνθέσεων στα ελληνικά φορτηγά πλοία που νηολογούνται με εγκριτικές πράξεις».

Η συγκεκριμένη τροπολογία έχει ήδη ψηφιστεί στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αφορά τη διευκόλυνση της αντικατάστασης των πληρωμάτων και ως εκ τούτου της παλιννόστησης των Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται στην αλλοδαπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 2 της σχετικής τροπολογίας, για το χρονικό διάστημα από 01/10/2021 έως 31/12/2021 στα πλοία υπό ελληνική σημαία άνω των 3.000 κόρων ολικής χωρητικότητας που έχουν νηολογηθεί σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 2687/1953, δεν εφαρμόζονται οι απαιτήσεις της οργανικής σύνθεσης της οικείας εγκριτικής απόφασης και δεν επιβάλλονται κυρώσεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η χρονική περίοδος που προβλέπεται δύναται να παρατείνεται με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει του έξι μήνες από το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo