22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Εισαγγελική δίωξη και σε τρίτο ηθοποιό για βιασμό!


    Μια ακόμη ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος ηθοποιού για βιασμό, στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου και του κινήματος του ελληνικού #metoo.
    Η νέα ποινική δίωξη, είναι η τρίτη κατά σειρά που ασκείται σε βάρος ηθοποιού για το αδίκημα του βιασμού μετά τους Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη.
    Τη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος αφού αξιολόγησε τα στοιχεία της δικογραφίας που είχε σχηματίσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος του ηθοποιού.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιόποινη πράξη φέρεται να έχει τελεστεί το έτος 2020 και ο σχετικός φάκελος έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
    Στο πλαίσιο της έρευνας που προηγήθηκε ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.
    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ηθοποιός αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη, ισχυριζόμενος πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας.
    Ο εισαγγελέας, όμως, με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός, ως κατηγορούμενος πλέον, θα κληθεί σε απολογία.
    Εν τω μεταξύ, προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Συγκεκριμένα, στις 12 Ιανουαρίου 2022, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοϊας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που είχε ανοίξει μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προχωρήσει η κυρία Μπεκατώρου.
    Τέλος, το προσεχές διάστημα αναμένονται και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βάση τα οποία οι δικαστές θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη σε δίκη για τους ήδη προφυλακισμένους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη. Και για τους δυο παραπάνω κατηγορούμενους ηθοποιούς, έχουν εκδοθεί παραπεμπτικές εισαγγελικές προτάσεις.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ιωάννινα: Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού από ασθενή στο νοσοκομείο – Την χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές!
    Viral βίντεο από περιπολικό: Έκαναν 4 λεπτά από Κολωνό στο «Παίδων» για να σώσουν ένα παιδί!
    Δακτύλιος 2021 στην Αθήνα: Επιστρέφει στις 25 Οκτωβρίου – Τι ισχύει με τις νέες αλλαγές
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ