14.9 C
Athens
11.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Επίθεση με βιτριόλι: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την 36χρονη Έφη – 10 έως 15 έτη κάθειρξης η ποινή της


    Η ώρα της κρίσης για την 36χρονη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, Έφη Κακαράντζουλα πλησιάζει, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη οπότε και έχει προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, θα αγορεύσει ο εισαγγελέας της έδρας επί της ενοχής της.
    Το ζήτημα, πλέον, είναι, για ποιό αδίκημα θα κηρυχτεί ένοχη η 36χρονη, δεδομένου ότι έχει ομολογήσει ότι τον Μάιο του 2020 περιέλουσε με βιτριόλι την Ιωάννα Παλιοσπύρου, σημαδεύοντας της ψυχή και σώμα της νεαρής κοπέλας. Αν το δικαστήριο καταδικάσει την κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας, τότε η ανώτατη ποινή που μπορεί να της επιβάλλει είναι τα 15 έτη. Αν αντίθετα, κριθεί ότι η 36χρονη είναι ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως η ίδια ζητεί, τότε η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή είναι τα δέκα έτη. Κατά προσέγγιση, πάντως, μετά από 5 με 7 έτη παραμονής στη φυλακή, η κατηγορούμενη θα μπορεί να ζητήσει την αποφυλάκισή της.
    Κατά την απολογία της στο δικαστήριο, την περασμένη εβδομάδα, η 36χρονή παρουσιάστηκε ως «θύμα» εμμονής, που τροφοδοτούσε με την στάση του ο 40χρονος άνδρας με τον οποίο είχε ελεύθερη ερωτική σχέση. Παράλληλα, υποστήριξε ότι και η Ιωάννα την περιέπαιζε, όπως είπε χαρακτηριστικά, διότι ενώ αρχικά διέγραψε τον 40χρονο από το προφίλ της στο facebook στη συνέχεια έγινε και πάλι «φίλη» μαζί του!
    «Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν», είπε η κατηγορούμενη, απαντώντας, κατά την απολογία της, σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσής της. «Ήθελα να πονέσει, όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου. Δεν ήθελα να τη σκοτώσω, δεν είμαι δολοφόνος. Κυριεύτηκα από ένα αίσθημα εκδίκησης. Η Ιωάννα έφταιξε στο ότι με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη. Ζητώ συγνώμη για τις πράξεις μου…», ανέφερε ακόμη η δράστιδα, λέγοντας πως θεωρούσε το θύμα της αντίζηλό της στη σχέση της με τον 40χρονο.
    Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε, άρχισε να παρακολουθεί την Ιωάννα αλλά και τον 40χρονο και υποστήριξε ότι προμηθεύτηκε το βιτριόλι από έναν άνδρα Πακιστανικής καταγωγής. Όπως δε, είπε πήρε την ιδέα για επίθεση με καυστικό υγρό από ένα ντοκιμαντέρ που είχε δει στην τηλεόραση.
    Ωστόσο, τα στοιχεία που αναδείχθηκαν από την ακροαματική διαδικασία είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την 36χρονη, ενώ όπως προέκυψε η Ιωάννα και ο 40χρονος δεν είχαν βρεθεί ποτέ από κοντά, παρά μόνο είχαν ανταλλάξει κάποια μηνύματα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
    Συγκεκριμένα, οι μάρτυρες που κατέθεσαν δίκη και κυρίως οι γιατροί της άτυχης κοπέλας ανέφεραν πως θα μπορούσε να έχει φύγει από τη ζωή, λόγω της ποσότητας του υγρού που δέχθηκε αλλά και της εγγύτητας της επίθεσης. Αυτό που την έσωσε, ήταν, όπως ανέφεραν, ότι η ίδια έτρεξε στο διπλανό φαρμακείο, πλύθηκε και αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Επίθεση με βιτριόλι: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την 36χρονη Έφη – 10 έως 15 έτη κάθειρξης η ποινή της
    Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας: Βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
    Μέρκελ-Ερντογάν στον Βόσπορο: Κάτι παραπάνω από μια αποχαιρετιστήρια συνάντηση!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ