• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αλλοδαποί προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό στην Ακρόπολη με σύνθημα «Ελευθερώστε το Θιβέτ»!

Μιχάλης Τεζάρης 17-10-2021 20:45 Τελευταία ενημέρωση: 17-10-2021 21:20
Όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Αλλοδαποί προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό στην Ακρόπολη με σύνθημα «Ελευθερώστε το Θιβέτ»!
Συνελήφθησαν από την αστυνομία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις αλλοδαποί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, προσπαθησαν να εισέλθουν παρανόμως στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών και αναρτήσουν πανό επάνω σε ένα από τα μνημεία του Ιερού Βράχου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα τρία άτομα αφού πήγαν στον αρχαιολογικό χώρο πλησίασαν το μνημείο του Αγρίππα και προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό μεγάλων διαστάσεων και δύο σημαίες, που ανέγραφαν ιδεογράμματα και φράσεις στην αγγλική γλώσσα, μεταξύ άλλων, κατά των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022».

Επιπλέον, τα πανό των τριών είχαν συνθήματα σχετικά με την κυριαρχία της Κίνας στο Θιβέτ και στο Χονγκ - Κονγκ και έγραφαν: «Ελευθερώστε το Θιβέτ», «Ελευθερώστε το Χονγκ-Κονγκ» και «Επανάσταση τώρα».

Κανένα από αυτά δεν αναρτήθηκε επί της Ακρόπολης καθώς και οι τρεις έγιναν αντιληπτοί από τον φύλακα και στη συνέχεια συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας "ΔΡΑΣΗ".

Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας, και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo