• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γιάννης Μπουτάρης: «Δεν πίνω πλέον αλλά είμαι αλκοολικός. Θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι» (βίντεο)

lawandorder.gr 17-10-2021 18:01 Τελευταία ενημέρωση: 17-10-2021 18:02
Ο Γιάννης Μπουτάρης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Γιάννης Μπουτάρης: «Δεν πίνω πλέον αλλά είμαι αλκοολικός. Θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι» (βίντεο)
Η γυναίκα, τα εγγόνια και η μάχη με τον εθισμό στο αλκοόλ

Μία συνέντευξη από αυτές που αποκαλούνται «από καρδιάς» παραχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,  στην εκπομπή «Open Weekend» όπου, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στη μάχη του ενάντια στον εθισμό από το αλκοόλ.

«Δεν πίνω αλλά είμαι αλκοολικός»

«Ένα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί. Ακόμα κι όταν πεθάνω, θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι… Την γυναίκα μου την γνώρισα 1954 και τα φτιάξαμε το 1958, μετά από αρκετή πολιορκία. Μετά χωρίσαμε και την διεκδίκησα από άλλον άντρα... Αργότερα ήμουν μέχρι τα αυτιά με το αλκοόλ και στην συνέχεια της είπα δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα, πάρε την απόφασή σου, έλα να αρχίσουμε ξανά τη ζωή μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπουτάρης.

Και συνέχισε: «Αν ξαναζούσα δεν ξέρω αν θα ήθελα να διορθώσω τα λάθη μου. Με τα λάθη που έκανα και με τα σωστά που έκανα έφτασα εδώ που έφτασα. Καλό ή κακό... Ό,τι έκανα, έκανα. Έγιναν, δεν αλλάζουν. Και φυσικά δεν μετανιώνω. Γιατί πέρασα καλά στην ζωή μου».

«Όποιος έχει εξάρτηση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να παραδεχτεί πως έχει την εξάρτηση και ότι θέλει να απεξαρτηθεί. Εγώ είμαι αλκοολικός, παρόλο που κάποιοι μου λένε ότι δεν είσαι αφού δεν πίνεις τώρα. Οι αλκοολικοί λέμε πάντα ότι εγώ είμαι αλκοολικός. Να μην πιώ σήμερα. Τι θα γίνει αύριο δεν ξέρω», συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo