• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κοζάνη: Ελικόπτερο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε... χωράφι! (εικόνες και βίντεο)

lawandorder.gr 17-10-2021 17:26 Τελευταία ενημέρωση: 17-10-2021 17:26
Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου σε χωράφι! / Φωτογραφία: kozanimedia.gr
Κοζάνη: Ελικόπτερο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε... χωράφι! (εικόνες και βίντεο)
Ο πιλότος δεν είχε υπολογίσει σωστά την ποσότητα καυσίμων που θα χρειαζόταν

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής, οι κάτοικοι στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κρόκος και Καρυδίτσα του νομού Κοζάνης, είδαν ένα... ελικόπτερο να προσγειώνεται λίγο πιο πέρα από το κτίριο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών.

Οι τρεις επιβάτες του, υπήκοοι Ελβετίας, είναι καλά στην υγεία τους ενώ, αναφορικά με τα αίτια, φαίνεται πως ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο σημείο καθώς τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς ήταν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελβετοί ξεκίνησαν από τη Ρόδο με προορισμό την Κέρκυρα, κάνοντας μια… παράκαμψη, για να δουν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό είχε ως συνέπεια να καταναλώσουν περισσότερα καύσιμα, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν μέχρι τον τελικό προορισμό τους, την Κέρκυρα.

‘Ετσι, αποφάσισαν να προσγειωθούν στο συγκεκριμένο σημείο, κοντά στην Καρυδίτσα, όπου ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, ενώ στο σημείο έφτασαν και κάτοικοι της περιοχής, για να δουν τις εικόνες.

Οι επιβάτες, με τη συνδρομή του Κοζανίτη, ερασιτέχνη πιλότου Θέμη Μαγκλάρα, ήρθαν σε συνεννόηση με club αερολέσχης της Πτολεμαϊδας (υπάρχει ελικοδρόμιο), από την οποία και θα ανεφοδιαστούν με καύσιμα, για να πετάξουν προς την Κέρκυρα. Δείτε το βίντεο του kozanimedia.gr

Τελικά απογειώθηκε λίγο μετά τις 16:15 από το χωράφι της Καρυδίτσας, το ελικόπτερο με τους τρεις Ελβετούς, το οποίο κατευθύνεται στην Πτολεμαϊδα για ανεφοδιασμό καυσίμων και από εκεί στη Θεσσαλονίκη…

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo