• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στην Ίο

lawandorder.gr 17-10-2021 08:23
Λιμενικό σκάφος / Φωτογραφία: Eurokinissi
Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στην Ίο
Στο σκάφος υπήρχαν έξι αλλοδαποί επιβαίνοντες

Για προσάραξη του ιστιοφόρου σκάφους "ΝΑΞΙΑ' Ν.Π. 9299, ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής το Λιμεναρχείο της Ίου, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Αγιούπα βορειοανατολικά ν. Ίου, πλησίον της παραλίας "Αγία Θεοδότη".

Στο σκάφος υπήρχαν έξι αλλοδαποί επιβαίνοντες. 

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς, ενώ παράλληλα μετέβη, στην εν λόγω περιοχή, το Τ/Χ σκάφος “ΡΙΜΠΚΟ” Τ. ΊΟΥ 57, για παροχή συνδρομής.

Οι επιβαίνοντες του σκάφους εξήλθαν στη στεριά, καλά στην υγεία τους, ενώ από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο “ΝΑΞΙΑ”.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας τοποθετήθηκε ,προληπτικά, πλωτό φράγμα περιμετρικά του Ι/Φ σκάφους, ενώ κατόπιν βελτίωσης των καιρικών
συνθηκών, το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ρυμουλκηθεί σε ασφαλή περιοχή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ίου για παροχή συνδρομής και μεταφορά των επιβαινόντων στην παραλία "Αγία Θεοδότη", ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo