• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αγρίνιο: Εκκενώνεται ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου

lawandorder.gr 16-10-2021 21:13 Τελευταία ενημέρωση: 16-10-2021 21:26
Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαίρία «Μπάλλος» / Φωτογραφία αρχειου: Eurokinissi
Αγρίνιο: Εκκενώνεται ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου
Σημαντικά τα προβλήματα στην περιοχή

Στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Παράλληλα, κλιμάκια μηχανικών της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και επιτροπές ελέγχου και καταγραφής ζημιών διενεργούν αυτοψίες προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και υποδομές του δήμου, μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων και των κατολισθήσεων.

Επίσης από αύριο, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, θα λειτουργεί ειδικό γραφείο, όπου εκεί θα καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών, των οποίων τα σπίτια επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, υπέβαλε αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκτασή του». 

 

Είχε ζητήσει την κύρηξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Με επίσημη ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ενημέρωση ότι υπέβαλλε αίτημα για να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκταση του Δήμου Αγρινίου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ήδη, διενεργούνται αυτοψίες τόσο από Επιτροπές Ελέγχου και Καταγραφής ζημιών όσο και από κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές σε οικίες και υποδομές του Δήμου.

Από αύριο, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, θα λειτουργεί γραφείο στην οδό Δαγκλή 25 ( τηλ.26413 60607), από τις 9.00 π.μ. εως τις 4.00 μ.μ , όπου θα καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών των οποίων οι οικίες επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Σοβαρα τα προβλήματα στην κοινότητα Καινουργιου

Σε απόγνωση η κάτοικοι στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο χωριό «Καινούργιο», από τα προβλήματα που προκάλεσε ο «Μπάλλος» και η ολονύχτια βροχόπτωση. Το νερό μπήκε σε σπίτια, υπόγεια, αποθήκες , χωράφια και αυτοκίνητα.

Ο χείμαρρος της περιοχής υπερχείλισε. Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, όπως αναφέρει το agriniosite.gr.

Κλειστός είναι και ο δρόμος από Βλοχό προς Ακρόπολη Θεστιέων απο πτώση δέντρου και διαφόρων φερτών υλικών.

 

 

Πλημμύρισαν σπίτια και αποθήκες

Σε απόγνωση η κάτοικοι στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στο χωριό «Καινούργιο», από τα προβλήματα που προκάλεσε ο «Μπάλλος» και η ολονύχτια βροχόπτωση. Το νερό μπήκε σε σπίτια, υπόγεια, αποθήκες , χωράφια και αυτοκίνητα.

Ο χείμαρρος της περιοχής υπερχείλισε. Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, όπως αναφέρει το agriniosite.gr.

Κλειστός είναι και ο δρόμος από Βλοχό προς Ακρόπολη Θεστιέων απο πτώση δέντρου και διαφόρων φερτών υλικών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo