• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πυροσβέστες: Οι «ταβλαδόροι» που σώζουν ζωές!

lawandorder.gr 16-10-2021 19:11 Τελευταία ενημέρωση: 16-10-2021 19:14
Πυροσβέστης της Κέρκυρας σε διάσωση εγκλωβισμένου / Φωτογραφία: Νίκος Κολοβός, Διοικητής Πυροσβεστικής Κέρκυρας
Πυροσβέστες: Οι «ταβλαδόροι» που σώζουν ζωές!
Η άδικη κριτική που γινόταν προς τους πυροσβέστες, μετά τις φετινές φυσικές καταστροφές έχει πλέον εξαφανιστεί

Του έχουν αποκαλέσει με διάφορα υποτιμητικά παρατσούκλια: «τεμπέληδες», «κοιλαράδες», ακόμα και «ταβλαδόρους».

Είναι οι ένθρωποι εκείνοι τους οποίες έχουμε όμως δίπλα μας όποτε κι αν τους χρειαστούμε, μέρα και νύχτα, σε φωτιά, σε πλημμύρα, σε σεισμό. Είναι αυτοί που χωρίς αργίες, χωρίς να υπολογίζουν οικογένειες και παιδιά είναι εκεί που τους καλεί το καθήκον και ο συνάνθρωπος.

Ο λόγος για τους Πυροσβέστες όλης της Ελλάδας, οι οποίοι χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, βάρκες ή ακόμα και κουβαλώντας στα χέρια ηλικιωμένους και παιδιά, βοήθησαν στην κακοκαιρία που έπληξε  όλη τη χώρα.

Κέρκυρα: 60 διασώσεις πολιτών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε δεχθεί 490 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ κατάφερε να σώσει 60 πολίτες που απομάκρυνε σε ασφαλές σημείο. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από πέντε Πυροσβεστικά οχήματα, ένα ερπυστριοφόρο, δύο διασωστικές βάρκες και το κλιμάκιο της 5ης ΕΜΑΚ, καθώς και ένα ελικόπτερο Super Puma, που τελικά δεν χρειάστηκε να προχωρήσει σε διάσωση αλλά έκανε κατόπτευση όλων των περιοχών που επλήγησαν.

Η φωτογραφία ανέβηκε στα social media από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας Ν. Κολοβό με το μήνυμα: «Μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα στο νησί μας. Ευχαριστω όλους τους φορείς που συνέδραμαν στο έργο μας αλλά πρωτίστως τους συναδέλφους μου που Με αυτοθυσία έσωσαν ανθρώπινες ζωές!!».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo