• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η συνάντηση Μητσοτάκη με την Tik Toker Άννα Μπαλάν που δίνει φωνή στα άτομα με προβλήματα όρασης (βίντεο)

lawandorder.gr 16-10-2021 12:09
Η συνάντηση Μητσοτάκη με την Tik Toker Άννα Μπαλάν / Φωτογραφία: TikTok
Η συνάντηση Μητσοτάκη με την Tik Toker Άννα Μπαλάν που δίνει φωνή στα άτομα με προβλήματα όρασης (βίντεο)
«Γεια σου Άννα. Σε κάλεσα σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού και για να μου πεις πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης πιο εύκολη, καλύτερη»

Συναντήθηκε η Άννα Μπαλάν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Άννα είναι μία Tik Toker με 79.000 followers που αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης. Μέσα από τα βίντεο της δίνει απαντήσεις σχετικά με την καθημερινότητα των ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης. Με αφορμή την ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού» -η οποία τιμάται στις 15 Οκτωβρίου- η Άννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της, με τίτλο «Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό!», εμφανίζεται αρχικά να δέχεται το τηλεφώνημα του πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης ακούγεται να λέει «Άννα καλησπέρα» και αμέσως μετά το βίντεο μεταφέρεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Γεια σου Άννα. Σε κάλεσα σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού και για να μου πεις πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα όρασης πιο εύκολη, καλύτερη» λέει στην Άννα Μπαλάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ίδια απαντά ως εξής:

«Ας μπούμε κατ’ ευθείαν στο θέμα κύριε πρωθυπουργέ. Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα φανάρια, όπως αυτά στο Σύνταγμα, με ηχητική αναγγελία του χρόνου, με το πάτημα ενός κουμπιού. Πιστεύω επίσης ότι ένα αυτοκίνητο με τον προσωπικό μου σοφέρ θα με διευκόλυνε πάρα πολύ (σ.σ. γέλια). Πέρα από την πλάκα όμως, η ψηφιακή προσβασιμότητα, δηλαδή οι σελίδες στο ίντερνετ να είναι φτιαγμένες ώστε η πλοήγηση να είναι αδιάλειπτη, είναι επίσης πολύ σημαντική. Και τέλος, να δοθεί μεγαλύτερη σημασία για τον κινητικό προσανατολισμό, και για την απόκτηση σκύλου οδηγού που είναι θεμελιώδη βήματα για τη γρήγορη ανεξαρτητοποίηση ατόμων σαν κι εμένα».

Ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια λέει στην Άννα:

«Έχω εδώ το πόρισμα για την κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες των ατόμων με οπτική αναπηρία. Την επόμενη εβδομάδα θα σου το στείλω και σε γραφή Μπράιγ και πιστεύω ότι θα απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα που έθεσες σήμερα»

Δείτε το βίντεο από το Tik Tok της Άννας Μπαλάν:

 

@anna__balan

Η συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό! ##τυφλος ##τυφλότητα ##πρωθυπουργός ##μητσοτακης ##greektiktok ##fy ##foryou ##αμεα ##ελληνικοτικτοκ ##tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος - anna__balan

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo