• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα

Law and Order 16-10-2021 11:28
Περιπολικό όχημα / Φωτογραφία: Eurokinissi
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές

Κρυπτογραφημένες λέξεις χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, για να αποπροσανατολίζει την έρευνα της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O όταν έλεγαν "ένα βιβλίο" εννοούσαν ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας, "να πιούμε καφέ" συνάντηση για συναλλαγή, "ένα μπουκάλι νερό 500ml" μισό γραμμάριο κοκαΐνης, "λεμόνι" χασίς άριστης ποιότητας, "μια βρώμα" το ένα γραμμάριο κοκαΐνης.

Το κύκλωμα "ξηλώθηκε" μετά από οργανωμένη επιχείρηση και συνελήφθησαν οκτώ μέλη της εγκληματικής ομάδας,ανάμεσά τους και ο Αλβανός αρχηγός.

Από τον περασμένο Απρίλιο οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες και την δράση των εμπόρων ναρκωτικών.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους ως προς την καθοδήγηση, προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Για τις επικοινωνίες τους επέλεγαν διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλιών και χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τις ναρκωτικές ουσίες και τις ποσότητες που διακινούσαν.

Από την συνολική έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι έως την σύλληψη τους οι κατηγορούμενοι είχαν προβεί σε περισσότερες από 1928 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, με το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση να ανέρχεται στις 150.000 χιλιάδες ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν δώδεκα έρευνες σε οικίες και μια σε κατάστημα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

16,5- γραμμάρια κοκαΐνης.
-50- γραμμάρια κάνναβης.
– 0,7– γραμμάρια ηρωίνης.
-25- κινητά τηλέφωνα.
-6- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
-1- μοτοσυκλέτα.
-167- φυσίγγια
-2- ζυγαριές ακριβείας.
-3- μαχαίρια.
-7- πακέτα σύνδεσης τηλεφωνικών συνδέσεων
πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών.
Το χρηματικό ποσό των -1.600- ευρώ.
Η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για τα ίδια καθώς και έτερα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές και τρεις αλλοδαποί προφυλακίστηκαν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo