• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Yeni Safak: «Δένδια, τι ήπιες;» (εικόνα)

lawandorder.gr 15-10-2021 23:10 Τελευταία ενημέρωση: 15-10-2021 23:14
Ο Νίκος Δένδιας / Eurokinissi
Yeni Safak: «Δένδια, τι ήπιες;» (εικόνα)
Τι γράφει η τουρκική εφημερίδα για τον Έλληνα ΥΠΕΞ

Εκνευρισμός επικρατεί στην Τουρκία μετά και την υπογραφή στην Ουάσιγκτον της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ. 

Μάλιστα, η Yeni Safak προχωρά σε προσωπική επίθεση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ. «Δένδια, τι ήπιες;» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου περιλαμβάνεται η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για το casus belli.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αρκετές εφημερίδες, αλλά και μεγάλες ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας, παραποίησαν τα λεγόμενα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για το casus belli. Η περίπτωση της Yeni Safak είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα καθώς αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για πόλεμο».

Ο κ. Δένδιας είχε τονίσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Μεσόγειο και αντιμετωπίζει casus belli αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την Τουρκία, ενώ επισήμανε ότι η χώρα μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με τη διπλωματία και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Αναφερόμενος στην αμυντική συνεργασία που υπέγραψε με τη Γαλλία, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «θα μας βοηθήσει στη βελτίωση της άμυνας μας, αλλά και στη βελτίωση του ΝΑΤΟ» ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo