• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Απαγόρευση απόπλου πλοίων στο Κερατσίνι

lawandorder.gr 15-10-2021 22:28 Τελευταία ενημέρωση: 15-10-2021 22:28
Λιμενικό / Eurokinissi
Απαγόρευση απόπλου πλοίων στο Κερατσίνι
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός

Την απαγόρευση απόπλου του φορτηγού πλοίου «Basel Athena», σημαίας Παναμά και του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Σμύρνα, αποφάσισε το Λιμεναρχείο Κερατσινίου, καθώς κατά τη διαδικασία χειρισμών απόδεσης από την προβλήτα έμπλεξε η άγκυρα του πρώτου με το δεύτερο που ήταν ελλιμενισμένο στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό:

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, ότι το Φ/Γ «BASEL ATHENA» σημαίας Παναμά, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόδεσης από την προβλήτα, έμπλεξε την άγκυρα του με αυτή του παρακείμενου ελλιμενισμένου Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΜΥΡΝΑ» Ν.Π. 12639, στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στον εργάτη άγκυρας του «ΣΜΥΡΝΑ», ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων ή πρόβλημα στην ευστάθεια και την στεγανότητα των ανωτέρω πλοίων, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων, μέχρι την προσκόμιση παρακολουθούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo