• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Η Πυροσβεστική δέχθηκε 347 κλήσεις από το πρωί για Αττική και Κεντρική Μακεδονία

lawandorder.gr 15-10-2021 18:35 Τελευταία ενημέρωση: 15-10-2021 18:37
Πυροσβέστες εν δράσει / Eurokinissi
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Η Πυροσβεστική δέχθηκε 347 κλήσεις από το πρωί για Αττική και Κεντρική Μακεδονία
217 στην Αττική

Συνολικά 247 κλήσεις έχει δεχθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και κατά τόπους ισχυρών.

Αναλυτικά:

- Η Περιφέρεια Αττικής έχει δεχθεί 217 κλήσεις, που αφορούν, κυρίως, περιοχές του λεκανοπεδίου, ως κάτωθι:

  • 159 για αντλήσεις υδάτων
  • 55 για κοπές δέντρων
  • 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων

- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

«Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo