• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Θρίλερ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Έχασε τον προσανατολισμό του όταν έφευγε το πλήρωμα της ταινίας

lawandorder.gr 15-10-2021 14:30 Τελευταία ενημέρωση: 15-10-2021 14:38
Αστροναύτης / Φωτογραφία: Αρχείο
Θρίλερ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Έχασε τον προσανατολισμό του όταν έφευγε το πλήρωμα της ταινίας
O Διεθνής Διααστημικός Σταθμός (ISS) έχασε τον προσανατολισμό του στο διάστημα την στιγμή που δοκίμαζε τους κινητήρες του επανδρωμένου διαστημοπλοίου Soyuz MS-18

O Διεθνής Διααστημικός Σταθμός (ISS) έχασε τον προσανατολισμό του στο διάστημα την στιγμή που δοκίμαζε τους κινητήρες του επανδρωμένου διαστημοπλοίου Soyuz MS-18, με το οποίο θα επιστρέψει το «πλήρωμα της ταινίας», στη γη, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες των κοσμοναυτών με τη Γη, που μεταδόθηκαν από τη NASA.

“Λάβαμε ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης από συναδέλφους (από το αμερικανικό τμήμα του σταθμού ) – για απώλεια προσανατολισμού”, ανέφερε ο κοσμοναύτης ¨Αντον Σκαπέρλοφ προς ειδικό του Κέντρου Ελέγχου Αποστολής κοντά στη Μόσχα. Ήμασταν εμείς που δοκιμάζαμε το COURT (Σύστημα Ελέγχου Κυκλοφορίας – Εκδ.) Νο. 2 (διαστημόπλοιο Soyuz MS -18)” Απάντησε ο ειδικός.

Στο διαστημόπλοιο Soyuz, πριν επιστρέψει στη Γη, συνήθως πραγματοποιείται δοκιμή με εενεργοποίηση των κινητήρων του. Ο κοσμοναύτης Όλεγκ Νοβίτσκι ο σκηνοθέτης Κλίμ Σιπένκο και η ηθοποιός Γιούλια Περέσιλντ, σχεδιάζουν να προσγειωθούν με το Soyuz MS-18 στις 17 Οκτωβρίου αφού γύρισαν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στο διάστημα στο ISS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo