• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αμερικανικά F-15 και ελληνικά F-16 για τις ασκήσεις «Castle Forge» στη Λάρισα

lawandorder.gr 14-10-2021 15:29
F-16 / Φωτογραφία αρχείου
Αμερικανικά F-15 και ελληνικά F-16 για τις ασκήσεις «Castle Forge» στη Λάρισα
Η παρουσία αμερικανικών αεροσκαφών στην 110 Πτέρυγα Μάχης ενόχλησε τους Τούρκους

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της ελληνικής αεράμυνας, πριν από λίγες ημέρες προσγειώνονταν το ένα μετά το άλλο τα F-15 της USAF, που πραγματοποίησαν με τα ελληνικά F-16 τις ασκήσεις «Castle Forge». Ήταν εντυπωσιακά τα αμερικανικά F-15 έτσι όπως ήταν παρατεταμένα στην πίστα του στρατιωτικού αεροδρομίου, έτοιμα να συνεργαστούν όχι μόνον με την Πολεμική Αεροπορία αλλά και με τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη». Ήταν μια άσκηση που σχεδίασε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στα πλαίσια της εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η παρουσία αμερικανικών αεροσκαφών στην 110 Πτέρυγα Μάχης ενόχλησε τους Τούρκους και τα τουρκικά ΜΜΕ αφιέρωσαν πολλά άρθρα και αναλύσεις του τύπου «γιατί οι προσγειώθηκαν στην Ελλάδα τα F-15;», όπως μετέδωσε το CNN Turk. Πρώτα απ΄όλα θα πρέπει οι γείτονές μας, όπως τονίζει το ΓΕΕΘΑ να συνηθίσουν την συχνή παρουσία αμερικανικών αεροπλάνων στην Ελλάδα, ιδίως τώρα με την υπογραφή της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στη Σούδα, πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη στα πλαίσια του εορτασμού για 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και έχουν πάρει μέρος σε ασκήσεις με ελληνικά μαχητικά, καθώς και σε παρελάσεις.

Όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, εμφανώς με αρκετή δόση συνωμοσιολογίας, «ο ισχυρισμός της Ελλάδας είναι διαφορετικός από αυτόν των ΗΠΑ. Ο ελληνικός στρατός ισχυρίστηκε ότι τα αεροπλάνα στάλθηκαν στη χώρα για κάτι περισσότερο από ασκήσεις. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση με τον ελληνικό στρατό για αεροπορική υποστήριξη, αεροπορική μάχη, προστασία και επίθεση στόχων σε ξηρά και θάλασσα”. Μάλιστα, επισημαίνουν πως τα αεροπλάνα στάλθηκαν στην Ελλάδα λίγο πριν από την ανανέωση της τρέχουσας συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo