• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Διακοπή της δίκης των μελών του Ρουβίκωνα που κατηγορούνται για δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών

lawandorder.gr 13-10-2021 23:29 Τελευταία ενημέρωση: 13-10-2021 23:31
Διακοπή της δίκης των μελών του Ρουβίκωνα που κατηγορούνται για δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών
Η δίκη θα επαναληφθεί στις 29 Νοεμβρίου

Για τις 29 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη των Γιώργου Καλαϊτζίδη και Νίκου Ματαράγκα, μελών της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών το 2016 στα Εξάρχεια. 

Σήμερα, πρώτη μέρα της δίκης κατέθεσε η βασική μάρτυρας κατηγορίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την οποιαδήποτε γνώση για την υπόθεση και επίσης δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ενοχή των δύο μελών του Ρουβίκωνα!

Όσα ενέφερε μάλιστα η μάρτυρας ώθησαν πολλούς να μιλήσουν για κατάρρευση του κατηγορητηρίου ήδη από την πρώτη μέρα, με τη σύλληψη και τη δίκη των δύο ανδρών να έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και τους ίδιους, αλλά και την υπεράσπιση τους να τονίζουν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία, καταγγέλωντας μάλιστα προσπάθεια εξόντωσής τους εξαιτίας της πολιτικής και κοινωνικής τους δράσης.

«Πιέστηκα από την αστυνομία»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μάρτυρας υποστήριξε ότι κατά την αρχική της κατάθεση ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, είχε συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα με την κατηγορία της διακίνησης, ενώ φέρεται να δήλωσε ευθέως «μην βασιστείτε σε εμένα, εγώ δεν υπέδειξα κανέναν. Η αστυνομία μου έδειχνε φωτογραφίες ανθρώπων και με ρωτούσε εάν τους έχω δει γενικά στα Εξάρχεια».

Σε άλλο σημείο η μάρτυρας επισήμανε «δεν μπορώ να απαντήσω σε τίποτα από αυτά που με ρωτάτε. Δεν έπρεπε να είμαι καν εδώ. Δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν θεωρώ ότι τα έχω πει και έτσι ακριβώς όπως είναι στην κατάθεση. Η αστυνομία μου είπε ότι αν βοηθήσω θα αφεθώ ελεύθερη. Ήμουν την ίδια εποχή κατηγορούμενη για διακίνηση. Δεν θυμάμαι τίποτα δεν μπορώ να κατηγορήσω έναν άνθρωπο έτσι. (…) Μου είπαν ότι θα με αφήσουν αν τους βοηθήσω και ενδεχομένως να είναι γραμμένα παραπάνω πράγματα από αυτά που έχω πει στην κατάθεση. Τα λόγια μου δεν είναι ακριβώς αυτά που γράφονται στο χαρτί. Δεν μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι τα έχω πει αυτά».

Ο διάλογος του συνηγόρου υπεράσπισης και της μάρτυρος:

Κώστας Παπαδάκης: Η αιτία που συλληφθήκατε είχε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών;
Μάρτυρας: Ναι
Κώστας Παπαδάκης: Την ίδια ημερομηνία με εσάς έχουν καταθέσει άλλοι 8 μάρτυρες για την ίδια υπόθεση, που σήμερα απουσιάζουν. Ήταν συγκατηγορούμενοί σας;
Μάρτυρας: Ναι ήταν στην ίδια υπόθεση με εμένα. Είχαμε συλληφθεί μαζί στις 12 του μήνα. Στις 13 καταθέσαμε για την ανθρωποκτονία.
Κώστας Παπαδάκης: Γνωρίσετε τι έχουν απογίνει;
Μάρτυρας: Δεν έχω καμία επαφή με κανέναν. Κάποιοι είναι ακόμα φυλακή αλλά όσοι βγήκαν δεν ξέρω τι πορεία ακολούθησαν.
Κώστας Παπαδάκης: Η κατάθεση σας είναι πολυσέλιδη και δεν διακόπτεται από ερωτήσεις. Ήσασταν σε θέση να πείτε 4 σελίδες πράγματα χωρίς ερωτήσεις;
Μάρτυρας: Όχι δεν ήμουν.
Κώστας Παπαδάκης: Όταν διατυπώθηκε η κατάθεση πριν υπογράψετε τη διαβάσατε;
Μάρτυρας: Οχι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo